هدف اتحادیه اروپا برای افزایش ظرفیت تولید داخلی فناوری های کربن صفر با رقابت شدید از سوی چین مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تیتروز به نقل از یورونیوز، سازمان بین المللی انرژی (IEA) که سرعت تولید فناوری های پاک را ارزیابی می کند طی گزارشی اعلام کرد، در سال گذشته، شاهد افزایش 70 درصدی سرمایه گذاری در فناوری های پاک مانند فتوولتاییک خورشیدی (PV)، باتری ها، نیروی باد، الکترولیز ها و پمپ های حرارتی بوده ایم که در این بین، چین سه چهارم سرمایه گذاری های جهانی را به خود اختصاص داده است.
چین بیش از 80 درصد ظرفیت تولید ماژول های خورشیدی PV و تولید باتری را در اختیار دارد و بزرگترین صادرکننده باتری های برقی در جهان است که حدود 70 درصد از کل صادرات را در سال 2023 تشکیل داده.
این غول آسیایی در حال حاضر نزدیک به 90 درصد از ظرفیت جهانی مواد فعال «کاتد» و بیش از 97 درصد ظرفیت برای مواد فعال «آند» را در اختیار دارد. کاتد و آند اجزای اصلی باتری برای تولید باتری های لیتیوم یونی با کیفیت بالا هستند که در ساخت خودرو های الکتریکی یا سیستم های ذخیره انرژی به کار می روند.
در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا هر کدام پنج درصد از تولید باتری را تشکیل می دهند، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد ظرفیت انباشته شده توسط این سه منطقه از جمله چین تا سال 2030 بالای 90 درصد باقی بماند.
کارگر ارزان و یارانه های دولتی، چین را در خط مقدم مسابقه فناوری پاک نگه می دارد.
سازمان بین المللی انرژی سطح کارخانه از بیش از 750 تاسیسات را ارزیابی و اعلام کرد: تاسیسات تولید باتری، انرژی بادی و خورشیدی PV معمولا در آمریکا و اروپا 70 تا 130 درصد گران تر از چین است. هزینه های تولید ماژول PV خورشیدی در چین حدود 35 تا 65 درصد کمتر از اروپا یا آمریکاست.
«اورسولا ون درلاین» «Ursula von der Leyen» رییس کمیسیون اروپا، به رییس جمهور چین، «شی جین پینگ» «Xi Jinping» گفته است روابط اتحادیه اروپا و چین «به دلیل مازاد ظرفیت ناشی از کمک های دولتی، دسترسی نابرابر به بازار و وابستگی بیش از حد به چالش کشیده شده است»؛ موضوعاتی که قرار است توسط رهبران اتحادیه اروپا و شی طی یک گردهمایی رسمی در پاریس پایتخت فرانسه مورد بحث قرار دهند.
«فاتح بیرول» «Fatih Birol» مدیر اجرایی سازمان بین المللی انرژی، گفت: هنوز سرمایه گذاری بیشتری برای برخی فناوری ها مورد نیاز است و تولید انرژی پاک «می تواند به طور گسترده تری در سراسر جهان رسوخ کند».
«دریس آکه» «Dries Acke» معاون مدیر عامل شرکت «سولار پاور یوروپ» مستقر در بروکسل، تمرکز تولید PV خورشیدی در یک منطقه خاص را «خطر قابل توجه» ذکر می کند و می گوید: عرضه بیش از حد کنونی پنل های خورشیدی «ثبات بازار» را تهدید می کند.
مقامات اتحادیه اروپا تلاش می کنند با ارایه راه حل های قانونی و یارانه ای، ظرفیت های تولیدی خود را به گونه ای تقویت کنند که مانع از سلطه چین بر بازار جهانی فناوری های پاک شوند.
«کریستف گرودلر» «Christophe Grudler» نماینده فرانسوی پارلمان اروپا پیشنهاد کرده است سازوکار تعدیل مرز کربن به محصولات نهایی تعمیم داده و به طور کلی «رویکردی کمتر ساده لوحانه ای» برای تسلط اقتصادی چین اتخاذ شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تسلط چین بر بازار فناوری های پاک/ نگرانی های اروپا و آمریکا از انحصار بازار" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تسلط چین بر بازار فناوری های پاک/ نگرانی های اروپا و آمریکا از انحصار بازار"، کلیک کنید.