پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین

تیتروز/گیلان پناهگاه حیات وحش سلکه، تالابی دایمی با آب شیرین است که آب آن از رودخانه های هندخاله، صوفیانده، تراب خاله و نوسانات سطح آب دریای خزر تامین شده و زیستگاه مهمی برای پرندگان، آبزیان و پستانداران محسوب می شود.

پناهگاه حیات وحش سلکه در بخش مرکزی تالاب انزلی با مساحت 366 هکتار و در 20 کیلومتری شمال شرقی شهرستان صومعه سرا و 2 کیلومتری شمال دهستان هند خاله واقع شده است.

تالاب سلکه از شمال به تالاب انزلی از جنوب به شالیزارهای روستاهای هندخاله و صوفیانده، از سمت شرق به رودخانه تُراب خاله و از غرب به رودخانه هند خاله محدود است.

پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین

راه دسترسی به منطقه از شهرستان رشت به پیربازار و از آنجا به سمت روستای هندخاله و هم چنین از شهر انزلی با قایق از داخل تالاب انزلی امکان پذیر است.

تاریخچه حفاظت و مساحت پناهگاه حیات وحش سلکه به گونه ای است که بخش هایی از این پناهگاه در گذشته نه چندان دور علفزار برای روستاییان اطراف منطقه بوده، با بالا آمدن سطح آب دریا این زمین ها به زیر آب رفت و با توجه به اهمیت این زیستگاه برای پرندگان آبزی به ویژه پرندگان آبزی روی آبچر این بخش از تالاب به عنوان پناهگاه حیات وحش تعیین شد.

پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین

پناهگاه حیات وحش سلکه، تالابی دایمی با آب شیرین است که آب آن از رودخانه های هندخاله، صوفیانده، تراب خاله و نوسانات سطح آب دریای خزر تامین می شود، ارتفاع این منطقه از سطح آب های آزاد 24 متر است.

از گیاهان تالاب سلکه می توان به لویی، لاله مردابی، عدسک ستاره ای و مریم آبی و از جمله ماهیان این تالاب می توان به اردک ماهی، کپور معمولی، کولمه، ماهی سفید و سوف حاجی طرخان اشاره کرد.

از خزندگان منطقه مار آبی مار چلیپر، لاک پشت برکه ای اروپایی و لاک پشت خزری و از دوزیستان تالاب به قورباغه معمولی، قورباغه جنگلی و قورباغه درختی می توان نام برد.

شنگ شاخص ترین پستاندار این منطقه است و از دیگر پستانداران آن می توان به شغال ، گربه جنگلی و راسو اشاره کرد.

پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین

شناسایی 167 گونه پرنده در پناهگاه حیات وحش سلکه

 رییس اداره حفاظت و احیاء تالاب های استان گیلان امروز 10 فروردین ماه در گفت وگو با تیتروز با اشاره به اهمیت پناهگاه حیات وحش سلکه برای پرندگان آبزی، اظهار کرد: تاکنون 167 گونه پرنده از 96، جنس 33 تیره و 14 راسته در پناهگاه حیات وحش سلکه شناسایی شده است که که از این تعداد 41 گونه آبزی 400 گونه کنارآبزی و 86 گونه خشکی زی هستند.

عباس حسن پور با بیان اینکه سلکه، زیستگاه مهم برای 9 گونه از پرندگان آبزی کنار آبزی و خشکی زی است، افزود: از این پرندگان می توان به پلیکان خاکستری، عقاب خالدار بزرگ و عقاب شاهی، اردک بلوطی، گیلانشاه بال سفید، کورکور حنایی، سنقر سفید عقاب دریایی دم سفید و سبزقبا اشاره کرد.

وی گفت: پلیکان خاکستری قوی،کوچک باکلان،کوچک اردک بلوطی عقاب، شاهی عقاب دریایی دم سفید و شاهین از پرندگان در خطر انقراض ایران هستند که در این تالاب به صورت زمستان گذران و عبوری دیده می شوند.

رییس اداره حفاظت و احیاء تالاب های استان گیلان از مهمترین عوامل تهدید کننده پناهگاه حیات وحش سلکه می توان به ورود پساب های کشاورزی، فاضلاب های روستایی و شکار غیر مجاز، اغلب در حاشیه شرقی و شمالی منطقه اشاره کرد.

پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین

پایان خبر تیتروز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پناهگاه حیات وحش سلکه؛ تالابی دایمی با آب شیرین"، کلیک کنید.