کمبود خواب، مصرف سیگار و مواد مخدر چه بر سر مغز می آورد؟

به گزارش خبرگزاری تیتروز، مغز خود را به عنوان یک شهر شلوغ با تعداد زیادی خیابان و ساختمان تصور کنید؛ هر قسمت از مغز کار خاصی برای انجام دارد، درست مانند مناطق خاصی از یک شهر یا ساختمان های خاصی که اهداف متفاوتی را پیش می گیرند. وقتی فکری دارید، مانند پیامی است که در شهر سفر می کند و از منطقه ای به منطقه دیگر می گذرد.

کمبود خواب، مصرف سیگار و مواد مخدر چه بر سر مغز می‌آورد؟

جنیفر رابینسون، در این مطالعه می نویسد:« به عنوان استاد روانشناسی و علوم اعصاب، تقریباً 20 سال است که مغز را مطالعه کرده ام. متخصصان مغز و اعصاب، عصب شناسان و جراحان مغز و اعصاب هر روز برای درک بهتر مغز کار می کنند و هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد.»

تمرین و تکرار باعث ایجاد مهارت می شود

نورون یک بازیکن کلیدی در مغز است؛ نورون ها سلول های کوچکی هستند که سیگنال ها و پیام ها را ارسال و دریافت می کنند تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. مغز شما چیزی بین 80 تا 100 میلیارد نورون دارد. نورون ها تمایل دارند با یکدیگر گروه شوند تا مجاری عصبی را تشکیل دهند، که شبیه خیابان ها و بزرگراه ها در شهر است. وقتی فکری به ذهنتان می رسد، نورون های مغز شما فعال می شوند و تکانه های الکتریکی ایجاد می کنند.

این تکانه ها تمایل دارند در مسیرهای مشابهی حرکت کنند و مواد شیمیایی کوچکی به نام انتقال دهنده های عصبی را در طول مسیر آزاد کنند. این انتقال دهنده های عصبی مانند خدمه ساخت و ساز هستند که جاده ها را می سازند و رد و بدل پیام ها را آسان تر می کنند. شما می توانید آن را به عنوان یک جاده خاکی تصور کنید، اما با افزایش ترافیک، یعنی سیگنال های عصبی، در جاده خاکی، جاده به یک خیابان آسفالت شده ارتقا می یابد. اگر ترافیک ادامه پیدا کند، به بزرگراه ارتقا می یابد.

همانطور که چیزهای جدیدی یاد می گیرید و دنیای اطراف خود را تجربه می کنید، این ارتباطات قوی تر می شوند. به عنوان مثال، زمانی که دوچرخه سواری را یاد می گیرید، ممکن است بی ثبات باشید و هماهنگی همه ماهیچه های مختلف و توانایی تعادل برایتان دشوار باشد. اما هرچه بیشتر تمرین کنید، نورون ها عضلات شما را کنترل می کنند و توانایی شما برای حفظ تعادل بیشتر می شود. نورون ها به هم متصل می شوند و شبکه های عصبی را تشکیل می دهند.

به همین دلیل است که تمرین و تکرار برای بهبود مهارت های شما مهم است، چه نواختن پیانو و چه یادگیری زبان، شبکه های عصبی هر چه بیشتر با هم ارتباط برقرار کنند ایجاد می شوند و سپس تقویت می شوند.

جالب است بدانید که شما فقط از بخش بسیار کوچکی از اطلاعاتی که مغزتان دریافت می کند، آگاه هستید. این مغز دایماً ورودی هایی را از حواس شما دریافت می کند، مناظر، صداها، مزه ها، بوها و.. . هنگامی که یک توله سگ بامزه را می بینید یا آهنگ مورد علاقه خود را می شنوید، حواس شما سیگنال هایی را به مغز می فرستد و باعث واکنش زنجیره ای افکار و احساسات می شود.

مغز همچنین خاطراتی را ذخیره می کند که مانند فایل هایی در رایانه هستند که هر زمان که به آنها نیاز داشتید می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. خاطرات به شکل دهی افکار شما کمک می کند و بر نحوه دید شما از جهان تاثیر می گذارد.

اگر یک روز سرگرم کننده در ساحل را به خاطر دارید، ممکن است احساس شادی و آرامش در شما ایجاد کند. اگر بوی پای سیب را حس کنید، ممکن است شما را به یاد پخت مادربزرگتان بیاندازد. این افکار به این دلیل تحریک می شوند که این تداعی های خوشایند در مغز شما شکل گرفته و از طریق تکرار به مرور زمان تقویت شده است.

خلاقیت یکی دیگر از ابرقدرت های مغز است. هنگامی که به تخیل خود اجازه می دهید وحشی شود، مغز شما می تواند ایده ها، داستان ها و اختراعات جدیدی ارایه دهد. هنرمندان، نویسندگان و دانشمندان همگی از مغز خلاق خود برای کشف احتمالات جدید و حل مشکلات استفاده می کنند.

وقتی ایده ای از ناکجا آباد به مغز می رسد

آیا تا به حال لحظه ای “اوریکا” را تجربه کرده اید که یک ایده درخشان از هیچ جا به ذهن شما خطور کند؟ این روش مغز شما برای اتصال نقاط و ارایه راه حل است.

سالم نگه داشتن مغز

اکثر دانشمندان موافق هستند که خواب برای مغز شما برای پردازش اطلاعات روزانه و اجازه دادن به استراحت و ایجاد ارتباطات جدید بسیار مهم است. بسیاری از مردم بعد از یک خواب خوب متوجه می شوند که ایده ها یا افکار جدیدی دارند. برعکس این نیز صادق است. بدون خواب کافی، ممکن است احساس کنید نمی توانید درست فکر کنید.

در کنار خواب کافی، غذاهای سالم بخورید و ورزش کنید. درست همانطور که یک ماشین برای کارکرد روان به سوخت نیاز دارد، مغز شما نیز برای عملکرد بهتر و تقویت قدرت تفکر شما به مواد مغذی و اکسیژن نیاز دارد.

فعالیت هایی که شما را به چالش می کشند نیز عالی هستند؛ خواندن، انجام پازل، پخش موسیقی، ساختن، انجام ریاضی، نوشتن مقاله و گزارش کتاب و روزنامه نگاری. مثبت اندیشی نیز کمک می کند. به خاطر داشته باشید که هر چیزی که مصرف می کنید؛ چیزی که می خورید یا چیزی که تماشا می کنید، گوش می دهید یا می خوانید، این قدرت را دارد که بر مغز شما تاثیر گذارد.

برعکس، کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر سلول های مغز را از بین می برد. مغز اندام جذابی است که خستگی ناپذیر برای خلق افکار، خاطرات و ایده ها کار می کند. همانطور که فناوری همچنان در حال پیشرفت است، دانشمندان بیشتر و بیشتر در مورد اینکه چگونه فرآیندهای بیولوژیکی باعث ایجاد تجربیات آگاهانه ما می شوند، خواهند آموخت.

منبع: SCIENCE ALERT

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمبود خواب، مصرف سیگار و مواد مخدر چه بر سر مغز می آورد؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمبود خواب، مصرف سیگار و مواد مخدر چه بر سر مغز می آورد؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه