۱۲ سریال انیمیشنی دیزنی که باید تماشا کنید
به گزارش خبرگزاری تیتروز،در ادامه، فهرستی از ۱۲ سریال انیمیشنی دیزنی که بر اساس فیلمهای انیمیشنی این استودیو ساخته شدهاند را تهیه کرده و بررسی نمودهایم که چگونه این سریالها با ترکیب نوستالژی و نوآوری موفق شدهاند تا مخاطبان سراسر جهان را خوشحال کنند.
دیزنی سابقهی درخشانی در اقتباس از فیلمهای انیمیشنی خود به سریالهای تلویزیونی موفق دارد. اولین نمونهی قابل توجه، «ماجراهای جدید وینی پو» بود که نخستین بار در سال ۱۹۸۸ پخش شد و با موفقیت عظیم خود، راه را برای انبوهی از سریالهای دیگر که در طول دههی ۹۰ میلادی پخش شدند هموار کرد.
سریالهایی که بر اساس شخصیتهای پرطرفداری مثل «علاءالدین»، «پری دریایی کوچولو» و «هرکول» شکل گرفته بودند. این سریالها نه تنها به دیزنی اجازه میدهند تا از محبوبیت شخصیتهای تثبیت شدهاش مجددا بهرهبرداری کند، بلکه فرصتی طلایی را برای توسعه بیشتر این شخصیتها و گسترش فرهنگ دنیای مربوط به آنها پیش روی این کمپانی قرار میداد.
با راهاندازی سرویس استریم اختصاصی «دیزنی پلاس» در سال ۲۰۱۹، دیزنی استراتژی سریالسازی – بخوانید بسط فرنچایزها برای درآمد بیشتر – را با انتشار سریالهایی مانند «هیولاها در محل کار» (Monsters at Work) و «زوتوپیا+» (Zootopia+) در این پلتفرم ادامه داد. در ادامه، فهرستی از ۱۲ سریال انیمیشنی دیزنی که بر اساس فیلمهای انیمیشنی این استودیو ساخته شدهاند را تهیه کرده و بررسی نمودهایم که چگونه این سریالها با ترکیب نوستالژی و نوآوری موفق شدهاند تا مخاطبان سراسر جهان را خوشحال کنند.
۱۲. شیرینیپزی آلیس در سرزمین عجایب (Alice’s Wonderland Bakery)
خالق: چلسی بیل
صداپیشگان: لیبی رو، سیجی اوی، جک استنتون، ابیگیل استرلا
تاریخ پخش: از ۲۰۲۲، همچنان دامه دارد
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۱ از ۱۰
بیش از ۷۰ سال از اکران فیلم «آلیس در سرزمین عجایب» (Alice in Wonderland) میگذرد، اما این اثر با روایت سورئال، تصاویر پویانمایی درخشان و انبوهی از شخصیتهای عجیب و غریب همچنان باطراوت است و طیف وسیعی از مخاطبان را سرگرم میکند. این فیلم که بر اساس رمان کلاسیک «ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب» (Alice’s Adventures in Wonderland) اثر لوئیس کارول و دنبالهی آن «آن سوی آینه» (Through the Looking Glass) ساخته شده، داستان دختری به نام آلیس را روایت میکند که با سقوط به درون سوراخ خرگوشی، راهی سرزمین عجایب پرماجرا و وارونه میشود.
همانند بسیاری از آثار درجه یک دیزنی، «آلیس در سرزمین عجایب» هم اثری بود که برای همه سنین جذابیت داشت. کودکان خردسال جذب اتفاقات دور از انتظار سرزمین عجایب و آهنگهای دلنشین آن میشدند، و عناصر سورئال و تیرهتر فیلم بزرگسالان را به خود جذب میکرد.
با این حال، «شیرینیپزی آلیس در سرزمین عجایب» با تمرکز بر نسل جدیدی از مخاطبان و کاملا برای مخاطبان کمسن و سال ساخته شده است و با اعتماد به نفسی فوقالعاده موفق میشود نیازهای آنها را برآورده کند. این نمایش که در سال ۲۰۲۲ برای دیزنی جونیور ساخته شد، داستان نوهیِ نتیجهیِ آلیس (که او هم آلیس نام دارد) را روایت میکند که در آشپزخانهی شیرینیپزی سرزمین عجایب مشغول به کار است.
«شیرینیپزی آلیس در سرزمین عجایب» در حرکتی هوشمندانه تمام عناصر شگفتانگیز و خیالپردازیهای فیلم اصلی را که باعث سرگرمی کودکان در آن دوران شده بود را حفظ کرده و با افزودن انبوهی از شخصیتهای جدید و محیطهای رنگارنگ، تجربهای سرشار از زندگی و به روز برای کودکان به ارمغان میآورد. این اثر با بهرهگیری از جذابیت نوستالژیک فیلم «آلیس در سرزمین عجایب» و ارائهی محتوایی تازه و سرگرم کننده، موفق شده است تا جادوی سرزمین عجایب را برای نسل جدیدی از تماشاگران زنده نگه دارد.
۱۱. مدرسهی جدید امپراتور (The Emperor’s New School)
خالق: مارک دیندال
صداپیشگان: جی. پی. مانوکس، جسیکا دیسیکو، پاتریک واربرتن، ریپ تیلور
تاریخ پخش: از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۶ از ۱۰
انتشار انیمیشن «زندگی جدید امپراتور» توسط دیزنی در سال ۲۰۰۰، با دورهی عجیبی در عرصهی انیمیشنسازی همزمان شد. در حالی که موفقیتهای خیره کنندهی فیلمهای سهبعدی رایانهای مانند «داستان اسباببازی» (Toy Story) و «زندگی یک حشره» (ABug’s Life) نویدبخش دوران تازهای برای این صنعت بود، سبک قدیمی و اصطلاحا با دست نقاشی شدهی انیمیشن به تدریج محبوبیت خود را از دست میداد. به همین دلیل، انیمیشن دو بعدیِ «زندگی جدید امپراتور» با وجود کیفیت بالا و تمام شایستگیهای فنی دیگرش، در گیشه عملکرد ضعیفی داشت و به نوعی پایانی بر دورهی رنسانس فوقالعاده موفق دیزنی در دههی ۹۰ میلادی به شمار میرود.
با این حال، کیفیت انیمیشن «زندگی جدید امپراتور» به هیچ وجه زیر سوال نمیرود. این اثر سرشار از شوخطبعی هوشمندانه است و شخصیتهایش را ستارگان فوقالعادهای همچون دیوید اسپید و پاتریک واربرتون صداپیشگی میکنند. این انیمیشن از آن دسته آثاریست که گذر زمان ارزش آن را مشخص کرد و رفتهرفته به جمع آثار محبوب و کالت دنیای دیزنی پیوست. تا جایی که بسیاری از طرفداران این استودیو آن را در زمرهی بهترین انیمیشنهای آن دوران به حساب میآورند.
با افزایش علاقهی مخاطبان به انیمیشن «زندگی جدید امپراتور»، سران دیزنی تصمیم گرفتند تا روی این محبوبیت روزافزون سرمایهگذاری کنند. بدین ترتیب، سریالی تحت عنوان «مدرسهی جدید امپراتور» با الهام از این انیمیشن موفق ساخته شد که داستان آن در دوران پس از وقایع فیلم اصلی جریان دارد.
در این سریال میبینیم که کوزکو برای اینکه بتواند امپراتور رسمی امپراتوری اینکا شود،، ناچار به فارغالتحصیلی از «آکادمی کوزکو» است. «مدرسهی جدید امپراطور» با بهرهگیری از همان طنز جسورانه و روایت غیرخطی که عامل اصلی موفقیت فیلم بود، توانسته رضایت طرفداران امروزیاش را هم جلب نماید. شکستن دیوار چهارم به منظور برقراری ارتباط مستقیم با مخاطب و کمدی اسلپاستیک از ویژگیهای برجستهی این مجموعه تلویزیونی به شمار میروند.
۱۰. شش قهرمان بزرگ: سریال (Big Hero ۶: The Series)
خالق: مارک مککورکی، باب اسکولی
صداپیشگان: اسکات ادسیت، رایان پاتر، جیمی چانگ، جنسیس رودریگز
تاریخ پخش: از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱
امتیاز IMDb به سریال: ۷.۲ از ۱۰
در سال ۲۰۱۴ انیمیشن «شش قهرمان بزرگ» با انیمیشنهای خیره کننده و یک داستان ابرقهرمانی پرهیجان و سرشار از احساسات، نظر منتقدان و طرفداران را به خود جلب کرد و چهار سال بعد هم، پس از یک قسمت آزمایشی طولانی، سریال «شش قهرمان بزرگ: سریال» از «شبکهی دیزنی» (Disney Channel) به روی آنتن رفت.
این سریال ترکیبی از درام نوجوانانهی دانشگاهی و اکشن ابرقهرمانی است. در این مجموعه، مخاطبان شاهد ادامهی ماجراجوییهای گروهی متشکل از هیرو، بی مکس، واسابی، هانی لِمون، گو گو تومارو و فرد هستند که پا به دنیای مبارزه با جرم و جنایت در کلانشهر «سانفرانسوکیو» میگذارند و در عینحال با پیچیدگیهای اجتماعی زندگی در «موسسهی فناوری سانفرانسوکیو» نیز دست و پنجه نرم میکنند.
دیزنی با کنار گذاشتن سبک انیمیشن سهبعدی تحسین شدهی فیلم اصلی، قمار جسورانهای کرد و برای سریال «شش قهرمان بزرگ: سریال» به سراغ تکنیک سنتیترِ طراحی دوبعدی با دست رفت. رویکردی که این انیمیشن را از نظر بصری و زیباییشناسی به منبع اصلی الهامش یعنی کمیک بوکهای مارول نزدیکتر میکند. با توجه به استقبالی که از «شش قهرمان بزرگ: سریال» شد میتوان گفت که این قمار دیزنی موفقیتآمیز بود، چرا که سریال موفق شد جایزهی «بهترین تیم تدوین در یک محصول پخشی/تلویزیونی انیمیشن» را در مراسم جوایز «آنی» (Annie) در سال ۲۰۱۹ از آن خود کند.
۹. نگهبانان شیردل (The Lion Guard)
خالق: فورد رایلی، هوی پارکینز
صداپیشگان: آتیکوس شفر، هوی پارکینز، ماکس چارلز، فورد رایلی
تاریخ پخش: از ۲۰۱۵ نا ۲۰۱۹
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۴ از ۱۰
با اکران «شیرشاه» در سال۱۹۹۴، این انیمیشن به سرعت به پرفروشترین محصول دیزنی در آن زمان تبدیل شد .این اثر ماندگار تاکنون صاحب دنباله، بازسازی و مجموعههای فرعی متعددی شده است که هرکدام از لحاظ موفقیت و اثرگذاری بر مخاطب نتایج متفاوتی به همراه داشتهاند.
«نگهبانان شیردل» پس از «تیمون و پومبای شیرشاه» (The Lion King’s Timon & Pumbaa) دومین مجموعهی تلویزیونی است که بر اساس انیمیشن «شیرشاه» ساخته شده است. وقایع این سریال در بازهی زمانی میان انیمیشن اصلی و دنبالهی آن جریان دارد و اینبار روی کیون، پسر سیمبا و نالا تمرکز میکند. در این اثر شاهد حضور پر رنگ شخصیتهای فرعی قدیمی و جدید در کنار یکدیگر هستیم که این اتفاق در غنیتر شدن هرچه بیشتر روایت نقش اساسی دارد.
این مجموعه با استقبال خوب منتقدان روبرو شد. آنها به رشد قابل توجه شخصیتها و پیامهای مثبت و کودکانهی آن دربارهی شجاعت، دوستی و خودیابی اشاره کردند. مهمترین نکته دربارهی مجموعه آن است که طرفداران انیمیشن اصلی، به طور خاص از گسترش جهان داستانی «شیرشاه» لذت بردند که نه تنها آیندهی شخصیتها پس از وقایع انیمیشن سال ۱۹۹۴ را به تصویر میکشد، بلکه با شخصیتپردازی عمیقتر، گذشتهی آنها و دنیایی که در آن زندگی میکنند را نیز مورد کاوش قرار میدهد.
۸. باز لایتیر از فرماندهی ستاره (Buzz Lightyear of Star Command)
خالق: مارک مککورکی، باب اسکولی
صداپیشگان: پاتریک واربرتون، استفان فارست، لری میلر، نیل فلین
تاریخ پخش: از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۷ از ۱۰
پیش از انتشار انیمیشن سینمایی «لایتیر» (Lightyear) در سال ۲۰۲۲، این مجموعهی تلویزیونی «باز لایتیر از فرماندهی ستاره» بود که در ابتدای دههی ۲۰۰۰ میلادی بر ماجراجوییهای علمی-تخیلی و پرهیجان شخصیت باز لایتیر تمرکز داشت؛ همان شخصیتی که اسباببازی محبوب فرنچایز «داستان اسباببازی» بر اساس آن طراحی شده است.
«باز لایتیر از فرماندهی ستاره» با آن حال و هوای نوستالژیکش، از نظر سبک هنری بازگشتی خارقالعاده به کارتونهای جذاب صبحِ شنبههای دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی دارد و همین ویژگی آن را به اثری اصیل و قابل اعتنا بدل کرده است.
این مجموعه با ترکیب ماهرانهی طنز و اکشن، موفق شده تا بدون لطمه زدن به جذابیت همیشگی فرنچایز و کاستن حتی ذرهای از جذابیتهایی که طرفداران را عاشق «داستان اسباببازی» کردهاند مخاطبان را سرگرم کند. صداپیشگی این نسخهی درون-داستانی از باز لایتیر هم بر عهدهی پاتریک واربرتون همیشه مورد اعتماد است که به طرز درخشانی طنز، فداکاری و روحیهی قهرمانی او را به تصویر کشیده است.
۷. ماشینها در جاده (Cars on the Road)
خالق: استیو پورسل
صداپیشگان: لری د کیبل گای، اوون ویلسون، کوئینتا برانسون، استیو پورسل
تاریخ پخش: ۲۰۲۲
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۹ از ۱۰
فرنچایز محبوب «ماشینها» که از محصولات مشترک استودیوهای والت دیزنی و پیکسار است، پدیدهای جالب توجه به شمار میرود. با وجود آن که این مجموعه همواره از نظر منتقدان در میان پایینترین رتبههای انیمیشنهای دیزنی و پیکسار قرار میگیرد، اما این امر مانع از توسعهی آن نشده و تاکنون شاهد ساخت سه فیلم اصلی و دو عنوان فرعی در این دنیا بودهایم. فارغ از نقدهای ضد و نقیضی که فرنچایز «ماشینها» دریافت کرده است، مفهوم دنیایی مملو از وسایل نقلیهی انساننما، ایدهای سرگرم کننده و با پتانسیل بالا به نظر میرسد و خصوصیتهای اصلی آن دوستداشتنی و جذاب هستند.
سریال «ماشینها در جاده» که روایتگر وقایع چند سال پس از فیلم سوم این فرنچایز است، تجربهای متفاوت را ارائه میدهد. اوون ویلسون و لری د کیبل گای به ترتیب، مجددا به جای شخصیتهای لایتنینگ مککویین و ماتر صداپیشگی میکنند. برخلاف فیلمهای سینمایی این مجموعه، «ماشینها در جاده» با کسب امتیاز قابل توجه ۹۳ درصد در وبسایت معتبر «راتن تومیتوز» (Rotten Tomatoes)، به موفقیت چشمگیری در میان منتقدان دست یافت. این امر نشان میدهد که استودیوهای دیزنی و پیکسار توانستهاند با رویکردی تازه نظر مخاطبان حرفهای را نیز جلب نمایند.
این سریال با الهام از ژانر «بادی کاپ» (Buddy-Cop)، بیش از پیش بر طنز و کلکلهای بامزهی بین دو شخصیت اصلیاش تمرکز میکند. این رویکرد جدید به لطف رابطهی صمیمی و دوستانهی این دو شخصیت به خوبی جواب میدهد. علاوه بر این، تیم خلاقیت این مجموعه با زیرکی اقدام به گنجاندن اشارات طنز به آثار شاخص فرهنگ عامه کردهاند که این امر تجربهی تماشای سریال را برای مخاطبان عام جذابتر میسازد. این جهتگیری نوآورانه با کسب تحسین قابل توجه منتقدان، «ماشینها در جاده» را به عنوان تجربهای موفق و مجزا از کلیشهی همیشگی این فرنچایز تثبیت کرده است.
۶. پری دریایی کوچولو (The Little Mermaid)
خالق: جیمی میچل
صداپیشگان: جودی بنسون، ادن گراس، ساموئل ای. رایت، کنت مارس
تاریخ پخش: از ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۷ از ۱۰
میتوان ادعا کرد که انیمیشن سینمایی «پری دریایی کوچولو» زمینهساز دوران طلایی دیزنی که بعدها به «رنسانس دیزنی» مشهور شد است. این اثر به طور گستردهای، هم در میان متقدان و هم تماشاگران به عنوان یکی از برترین آثار استودیوی والت دیزنی شناخته میشود. آهنگهای دلنشین، انیمیشن پرجنبوجوش و شخصیتهای دوست داشتنی این فیلم پتانسیل بالایی را برای کاوش بیشتر در دنیای زیر آب ایجاد میکرد.
مجموعهی تلویزیونی «پری دریایی کوچولو» نیز دقیقا همین کار را انجام داد. این سریال به عنوان پیش درآمدی بر فیلم اصلی، ماجراجوییهای اعماق دریا را با حضور آریل، فلوتر و سباستین دنبال میکند. این مجموعه به یکی از ارکان ثابت برنامههای صبحگاهی شنبهها تبدیل شد و به مدت دو سال میلیونها کودک مشتاق را با داستانهای جذاب و رنگارنگش سرگرم میکرد. سریال با وفاداری به فرمول موفق فیلم، تمام جذابیتهای آن را حفظ کرد و در عین حال، انبوهی از ماجراجوییهای جدید و پر از اتفاق را برای مخاطبان به ارمغان آورد تا در دنیای فوقالعادهی زیر آب غوطهور شوند.
۵. هرکول: سریال انیمیشنی (Hercules: The Animated Series)
خالق: تاد استونز
صداپیشگان: سوزان ایگن، تیت داناوان، جنیفر انیستون، رابرت کاستانزو، جیمز وودز
تاریخ پخش: از ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۶ از ۱۰
پس از موفقیت تجاری و انتقادی خیره کنندهی انیمیشن سینمایی «هرکول» دیزنی تصمیم به ساخت سریالی دنبالهدار بر اساس آن گرفت که یک سال بعد از طریق «سیندیکیشن» یا فروش «سندیکایی» (فروش برنامههای تلویزیونی به شبکههای محلی) به روی آنتن رفت.
این مجموعه بر دوران نوجوانی «هرکول» و ماجراهای او در مسیر تبدیل شدن به یک قهرمان واقعی تمرکز دارد. شخصیت محبوب طرفداران «فیل»، که به عنوان مربی هرکول شناخته میشود با صداپیشگی رابرت کاستانزو (جایگزین دنی دویتو) در این مجموعه هم حضور دارد و جیمز وودز نیز بار دیگر نقش منفی «هادس» را صداپیشگی میکند.
راز موفقیت این سریال انیمیشن در وفاداری آن به مولفههای کلیدی فیلم نهفته است. از یک طرف، سبک هنری الهام گرفته شده از یونان باستان و شوخطبعی خاص فیلم در سریال نیز حفظ شده و از طرف دیگر، سریال بر بهترین دورهی زندگی هرکول در فیلم، یعنی نوجوانی او متمرکز است. با وجود آن که این بخش از زندگی هرکول در فیلم تنها بخش کوچکی را به خود اختصاص میدهد، اما بدون شک یکی از سرگرم کنندهترین قسمتهای آن است.
مجموعهی تلویزیونی «هرکول» فراتر از یک بازآفرینی صرف عمل میکند و به شکل عمیقتری به چالشهای پیش روی هرکول میپردازد. او نه تنها با فشار ناشی از تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن پدر قدرتمندش زئوس و تبدیل شدن به یک قهرمان واقعی دست و پنجه نرم میکند، بلکه با فشارهای اجتماعی دوران نوجوانی نیز روبرو است.
این فشارها در شرایط خاص زندگی او، یعنی بزرگ شدن در سایهی یک نیمهخدای افسانهای شدت بیشتری میگیرد. تمام این اتفاقات در کنار رویارویی با این چالشها در میانهی شرایط خارقالعادهاش، به سریال عمق منحصربهفردی میبخشد و به مخاطبان امکان میدهد تا در سطحی شخصیتر با هرکول ارتباط برقرار کنند.
۴. لیلو و استیچ: سریال (Lilo & Stitch: The Series)
خالق: بابز گاناوی
صداپیشگان: کریس سندرز، دیوی چیس، کوین مکدونالد، تیا کری
تاریخ پخش: از ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۸ از ۱۰
مجموعهی «لیلو و استیچ» با به تصویر کشیدن داستان زیبا و دلگرم کنندهی دوستی دو شخصیت دوست داشتنی و منحصربهفرد خود یعنی لیلو و استیچ، قلب مخاطبان سراسر جهان را به تسخیر درآورد. لیلو یک دختربچهی یتیم اهل هاوایی است که توسط خواهر بزرگترش مراقبت میشود و استیچ هم یک موجود فضایی حاصل یک آزمایش علمی ناموفق است. این دو پس از فرود ناخواستهی استیچ روی جزیره، رابطهای عجیب اما صمیمی برقرار میکنند.
سریال انیمیشنی «لیلو و استیچ» به عنوان دنبالهای بر فیلم سینمایی اصلی و با الهام از فیلم تلویزیونی «استیج! یک فیلم» (Stitch! The Movie) ساخته شده است. در این مجموعه، لیلو و استیچ ماموریت پیدا میکنند تا نتایج باقی ماندهی آزمایشهای علمی خرابکارانه را پیدا کرده و آنها را از موجوداتی شرور به موجوداتی مفید تبدیل کنند و به خانههایشان بازگردانند. این سریال با افزایش صحنههای اکشن و تمرکز بیشتر بر عناصر علمی-تخیلی و کهکشانی و همچنین پیشینهی استیچ، به مجموعهای با ضرباهنگ سریع، پر از هیجان، طنز و در عین حال سرشار از احساس تبدیل میشود که سعی کرده مفاهیم انسانی را به کودکان بیاموزد.
۳. علاءالدین (Aladdin)
خالق: تاد استونز، الن زاستوو
صداپیشگان: دن کاستلانتا، گیلبرت گاتفرید، لیندا لارکین، اسکات وینگر
تاریخ پخش: از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵
امتیاز IMDb به سریال: ۷.۳ از ۱۰
احتمالا همهی ما اتفاق نظر داریم که «علاءالدین» به لطف انیمیشن خیره کننده، شخصیتهای به یاد ماندنی، آهنگهای فراموش نشدنی و به ویژه صداپیشگیهای فوقالعادهاش (صداپیشگی درخشان رابین ویلیامز در نقش غول چراغ جادو را به خاطر دارید؟) یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ سینماست.
سریال تلویزیونی «علاءالدین» نیز با روایتهای جذاب و شخصیتهای همواره دوست داشتنیاش، ادای احترامی به میراث فیلم اصلی است و ادامهای دلپذیر از ماجراجوییهای آگرابا را برای نسل جدیدی از مخاطبان به ارمغان میآورد. این سریال که ماجراهای آن پس از وقایع فیلم اصلی اتفاق میافتد، با روایت ماجراهای علاءالدین، که اکنون نامزد شاهزاده جاسمین است، و همراه وفادارش «ابو»، موفق میشود تا بخش زیادی از جادوی دلپذیر انیمیشن سال ۱۹۹۴ را دوباره زنده کند.
سریال «علاءالدین» بهطور قابل توجهی از غنای اثر اصلی و محبوبیت ماندگار شخصیتهایش بهره میبرد و همین موفقیت این مجموعهی تلویزیونی را تضمبن شده میکرد. گیلبرت گاتفرید اجرای درخشانی را در نقش یاگو، طوطیای که رفتار اصلاح شدهی (اما نه کاملا اصلاح شده) او همواره سرچشمهی سرگرمی است، ارائه میدهد.
اگرچه متاسفانه رابین ویلیامز نقش خود را در این مجموعه تکرار نمیکند، اما یک صداپیشهی باسابقهی دیگر به نام دن کاستلانِتا، به طرز تحسینبرانگیزی جای او را پر میکند و با تقلید از بداههپردازیهای پرانرژی و خاص ویلیامز، اجازه نمیدهد جای خالی او به چشم بیاید. این سریال همچنین به کاوشی عمیقتر در دوستیهای در حال تکامل علاءالدین با شخصیتهای قدیمی و جدید میپردازد و با نمایش تلاشهای او برای محافظت از خودش و و دوستانش در برابر خطراتی که در بیرون (و حتی درون) شهر آگرابا نهفته است مخاطبان را به ماجراجوییهایی با اکتان بالا میبرد.
۲. زوتوپیا+ (+Zootopia)
خالق: ترنت کاری، ژوزی ترینیداد
صداپیشگان: جان لاول، کیتی لاوس، جویی لارنس
تاریخ پخش: ۲۰۲۲
امتیاز IMDb به سریال: ۶.۸ از ۱۰
در اواخر سال ۲۰۲۲، سریال «زوتوپیا+» به جمع انیمیشنهای موفق دیزنی که به صورت مجموعههای تلویزیونی درآمدهاند، پیوست و تحسین گستردهی منتقدان را برانگیخت. فیلم اصلی «زوتوپیا» به دلیل جهانسازی غنی و پر از جرئیات و همچنین تعداد زیاد شخصیتهای منحصربهفرد و دوست داشتنی که دنیای حیوانات انساننمای آن را تشکیل میدادند مورد توجه قرار گرفت. «زوتوپیا+» این امکان را به مخاطبان میدهد تا بیشتر در زندگی بسیاری از این شخصیتها غرق شوند و خود را در شهر پر جنب و جوش زوتوپیا غوطهور کنند.
هر قسمت از «زوتوپیا+» تنها حدود هفت دقیقه به طول میانجامد و در همان برههی زمانی فیلم اصلی روایت میشود. این مجموعه به شکل یک مینی سریال با داستانهای مجزا (آنتولوژی) ارائه شده است که در هر قسمت بر روی یک شخصیت متفاوت تمرکز میکند. روایتهای این سریال فراتر از مجموعهای از داستانهای مستقل است و به شیوهای هوشمندانه و با الهام از سبک کوئنتین تارانتینو، با یکدیگر ارتباط و همپوشانی پیدا میکنند و از زاویهای متفاوت به داستان فیلم اصلی میپیوندند.
از نکات برجستهی این مجموعه، قسمتی است که بر محوریت عروسی «فرو فروت» موش کور میچرخد. این قسمت با الهام از فیلم جنایی کلاسیک «رفقای خوب»، نگاهی به دنیای زیرزمینی جرم و جنایت در «زوتوپیا» میاندازد و گوشهای از گذشتهی تاریک پدرخواندهی مافیای «فرو فروت» را به تصویر میکشد. این قسمت نمونهای عالی از توانایی سریال در تلفیق طنز و عناصر مفهومی در روایت داستانی منسجم و جذاب است.
۱. «ماجراهای جدید وینی پو» (The New Adventures of Winnie the Pooh)
خالق: کارل ژئو
صداپیشگان: جیم کامینگز، جان فیدلر، پیتر کالن، پاول وینچل
تاریخ پخش: از ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۱
امتیاز IMDb به سریال: ۷.۷ از ۱۰
برگردیم به سال ۱۹۸۸، جایی که اولین سریال دیزنی بر اساس یک فیلم سینمایی مهم یعنی «ماجراهای جدید وینی پو» ساخته شد و تا به امروز همچنان درخشانترین آنها باقی مانده است. دنیا برای اولین بار در سال ۱۹۷۷ با اقتباس دیزنی از گروه دوست داشتنی و عروسکی حیوانات نوشتهی «ای.ای. میلن» آشنا شد. این موجودات دوست داشتنی در فیلم «ماجراهای بسیار وینی پو» (The Many Adventures of Winnie the Pooh) جان گرفتند و به همراه کریستوفر رابین، دنیای «هاندرد آکر وود» را کشف کردند. تنها کمی بیش از ۱۰ سال بعد، کریستوفر رابین، پو، پیگلت، ایور، تیگر، کنگا، رو، خرگوش، جغد و گفر با شکوه تمام بازگشتند تا بار دیگر قلب مردم سراسر جهان را تسخیر کنند.
«ماجراهای جدید وینی پو»، در وهلهی اول تمام جذابیت و جادویی را که باعث محبوبیت این شخصیتها شده بود حفظ کرده است، اما به طرز شگفتانگیزی موفق میشود تا تقریبا همه چیز را حتی بهتر کند و به این ترتیب، شاید تنها مجموعه تلویزیونی دیزنی است که از منبع اصلی خود پیشی میگیرد و درخشش بیشتری دارد. شخصیتها بیشتر توسعه یافتهاند، انیمیشن سبک خاص خود را حفظ کرده اما از نظر زیباییشناسی دقیقتر و دلپذیرتر به نظر میرسد، داستانها سرگرم کننده، شاد و الهامبخش هستند و صداپیشگی بینظیر است.
این مجموعه با کسب دو جایزهی امی متوالی برای ساعات پربیننده برای بهترین برنامهی انیمیشن (برای برنامهسازی کمتر از یک ساعت) مورد تحسین جهانی قرار گرفت و با مجموع چهار فصلی که برای آن ساخته شد تقریبا دو دهه روی آنتن تلویزیون باقی ماند. این سریال تجربهای ماندگار و سرشار از حس نوستالژی را برای مخاطبان سرتاسر جهان رقم زد که رویایشان تماشای شخصیتهای دوست داشتنی دوران کودکیشان در مجموعهای پر از داستان و اتفاقات تازه بود.
۲۲۰۵۷
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد " ۱۲ سریال انیمیشنی دیزنی که باید تماشا کنید" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با " ۱۲ سریال انیمیشنی دیزنی که باید تماشا کنید"، کلیک کنید.