آوازخوانی که انقلاب موسیقایی به پا کرد

آوازخوانی که انقلاب موسیقایی به پا کرد

به گزارش خبرگزاری تیتروز آیین یادمان نخستین سالگرد درگذشت استاد اکبر گلپایگانی ملقب به مرد حنجره طلایی موسیقی ایرانی شامگاه شنبه- ۱۲ آبان ماه- با حضور حسن گلپایگانی خواننده و برادر اکبر گلپایگانی و جمعی دیگر از هنرمندان و چهره های موسیقی با مشارکت موسسه هزار صدا و اجرای آرش نصیری در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

شخصیت منحصر به فرد اکبر گلپایگانی

به گزارش ایرنا میرعلیرضا میرعلینقی نویسنده پژوهشگر و منتقد موسیقی با گرامیداشت یاد استاد گلپا گفت: ارزش شخصیت موسیقایی و شخصیت انسانی این هنرمند باید بیشتر شناخته شود و مردمان امروز و آینده قدر و منزلت این استاد خلاق و نابغه مسلم آواز و مردی که مانند خاک وسیع بود را بیشتر بدانند.

او افزود: زنده یاد گلپا از سال ۱۳۳۸ و آغاز رسمی فعالیت موسیقیایی خود بر قلب ها سلطنت داشت از سال ۱۳۶۷ امکان و فرصت هم صحبتی با استاد گلپایگانی را پیدا کردم و درس های بسیاری از او آموختم استاد گلپا نکته های بسیاری درباره تاریخ معاصر موسیقی و شخصیت های این حوزه مطرح کرد که تاکنون هیچ منبع دیگری به دقت عدالت و انصاف او ندیدم استاد گلپا در این زمینه منحصر به فرد بود.

راز ماندگاری اکبر گلپایگانی

سیدعباس سجادی مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین با خواندن بیتی از مجذوب همدانی با این مضمون «یا با خدا چو ابلیس دانسته سرکشی کن/ یا همچو او مگو من تا همچو او نگردی» اظهارداشت: راز ماندگاری اکبر گلپایگانی این بود که پیرو نبود. موسیقی را آموخت پا بر دوش بزرگان گذاشت اما نگاهش به افق های دور بود او می توانست مقلد باشد اما مولد بود. استاد گلپایگانی کسی بود که توانست با آواز انقلاب موسیقایی ایجاد کند.

معرفی «گنجینه گلپا»

همچنین در این آیین کتاب «گنجینه گلپا» نوشته مسیح سام خانیان در قالب تحلیل و بررسی موسیقایی آثار مرحوم اکبر گلپایگانی معرفی شد. علیرضا میرعلی نقی و حجت عبدی ویراستاران و مریم قدیم طراح جلد این اثر هستند.

نمی زاید دگر مادر چو گلپا

حسن گلپایگانی برادر زنده یاد اکبر گلپایگانی در این آیین با خواندن بیتی از اقبال لاهوری با این مضمون «زندگی در صدف خویش گهر ساختن است/در دل شعله فرو رفتن و نگداختن است» اظهارداشت: باید کاری انجام دهیم و قدر هنرمندان و پیشکسوتانی که در قید حیات هستند را بدانیم.

او درباره کتاب «گنجینه گلپا» تالیف مسیح سام خانیان گفت: این کتاب یک دایره المعارف است و هر چیزی که شما از موسیقی سنتی بخواهید در این کتاب وجود دارد پس بیایید در این روزگار آشفته قدر هنرمندان را بدانیم من بعد از برادرم پشتم خالی شد و شعری را برای وی سرودم؛ «در اینجا خفته گنجی شایگانی که گویی در صدا داوود ثانی/ که گلپا نام او در وادی عشق که اکبر شهره بر گلپایگانی/ نمی زاید دگر مادر چو گلپا نباشد جز بهشت او را مکانی/ چه گویم از صدای دلکش او که از زیر و بمش حیران بمانی/دگر کو ای حسن همچون برادر اجل یاری کن و مرگم رسانی».

۲۴۴۲۴۵

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آوازخوانی که انقلاب موسیقایی به پا کرد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آوازخوانی که انقلاب موسیقایی به پا کرد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه