ببینید | عراقچی: منعی برای کار تجاری با آمریکا نداریم

سید عباس وزیر امور خارجه دولت چهاردهم در آخرین روزهای سال گذشته در گفت وگوی اختصاصی با تیتروز در پاسخ به سؤال محمد مهاجری درباره رابطه تجاری با آمریکا گفت: آن ها قوانین خود را دارند و تحریم های اولیه ای که گذاشته اند همه امریکایی ها را از این که با ایرانی ها کار کنند ممنوع کرده اند. ما چنین ماموریتی نداریم. مورد به مورد تصمیم گیری می شود. مثلا اگر برخی از روابط اقتصادی تبعات خاص فرهنگی یا ویژه داشته باشد ممکن است نقطه نظر داشته باشیم. ولی ما مشکل قانونی هم نداریم. کما اینکه در برجام هم می گویند یکی از معایب آن همین بود که راه را برای آمریکایی ها باز نکرد که با ایران کار کند. این مشکل از خود آن ها بود.
خود آمریکا بود که در برجام تحریم های ثانویه را برداشت. تحریم های اولیه می گوید افراد آمریکایی حق ندارند با ایران کار کنند. تحریم های ثانویه می گوید هیچ کس دیگر حق ندارد با ایران همکاری کند وگرنه مورد تحریم امریکا قرار می گیرد. در مذاکرات برجام گفتند که فقط ثانویه را برمی دارند. برای ما هم ثانویه مهم بود. چون می خواستیم دنیا با ما کار کند. اولیه را گفتند نگه می داریم و ما هم گفتیم نگه دارید. چند استثنا در تحریم های اولیه از جمله خرید هواپیما و یکی دو مورد دیگر قائل شدند. ما بلافاصله بعد از برجام وارد مذاکرات خرید هواپیما از شرکت بویینگ از آمریکا و ایرباس از اروپا شدیم. قراردادش هم تنظیم و بسته شد.
فکر می کنم چیزی حدود ۸۰ هواپیما در قرارداد بود که تحویل شود. اگر برجام مانده بود از پارسال هواپیماها شروع به تحویل داده شدن می شد. ما منعی برای کار تجاری با آمریکا نداریم. منع از آن طرف است.
متن کامل گفت وگو را اینجا بخوانید و فیلم کامل آن را در کانال یوتیوب یا آپارات تیتروز ببینید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ببینید | عراقچی: منعی برای کار تجاری با آمریکا نداریم" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ببینید | عراقچی: منعی برای کار تجاری با آمریکا نداریم"، کلیک کنید.