چقدر از قارچ گانودرما باید مصرف شود؟

گانودرما (ریحان یا لینگ زای) نوعی قارچ است که در آب و هوای گرم و مرطوب آسیا رشد می کند. این گیاه برای هزاران سال بخش مهمی از طب شرقی بوده است.
در حالی که این قارچ معمولاً به صورت تازه مصرف می شود دیگر روش های مصرف آن مانند به صورت پودر یا به عنوان عصاره ای که حاوی مولکول های خاصی باشد نیز رواج دارد. این قارچ ۴۰۰ ترکیب زیستی فعال دارد و هر یک دارای خواص منحصر به فردی هستند. اثرات مصرف اشکال مختلف قارچ های گانودرما در تحقیقات انسانی و حیوانی مطالعه شده است. برخی از مزایای این قارچ در این مطالعات تعریف شده است در حالی که برخی دیگر به شواهد بیشتری نیاز دارند تا بتوان اظهار نظر قاطعی کرد.
قارچ های گانودرما کافی گانودرما در زمینه طب شرقی اهمیت ویژه ای دارند چرا که در مکان های گرم و مرطوب رشد می کنند.
مزایای قارچ های گانودرما
۱. تقویت سیستم ایمنی
یکی از برجسته ترین مزایای قارچ های گانودرما تقویت سیستم ایمنی است. اگرچه برخی جزئیات مبهم باقی مانده است اما یک مطالعه درون تنی دیگر نشان می دهد که ممکن است بر روی سلول های سفید خون تأثیر بگذارند. سلول های سفید خون بخش اساسی از سیستم ایمنی را تشکیل می دهند. علاوه بر این برخی مطالعات نشان داده اند که برخی دیگر از اشکال قارچ های گانودرما ممکن است پاسخ التهابی را در سلول های سفید خون تغییر دهند.
مطالعات بیماری نشان داده اند که مولکول های خاصی که در قارچ گانودرما یافت می شوند ممکن است فعالیت نوعی از سلول های سفید خون به نام سلول کشنده یا سلول کشنده طبیعی را افزایش دهند. این سلول ها می توانند با عفونت ها و سرطان ها در بدن مبارزه کنند. این نوع از سلول های ایمنی در دوران عفونت یا تحول بدخیم چنین نیروهایی را بسیج می کنند.
یک مطالعه دیگر نشان می دهد که قارچ گانودرما به افزایش سطح برخی از انواع سلول های سفید خون (لنفوسیت ها) در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال کمک می کند. بیشتر مزایای گانودرما در میان افرادی که از بیماری رنج می برند مشاهده می شود. با این حال شواهد شرایطی در مورد کارایی آن برای افراد سالم وجود دارد. در یک مطالعه این قارچ توانست فعالیت لنفوسیت ها را در برابر عفونت ها و سرطان ها در ورزشکارانی که در شرایط استرس زا قرار داشتند بازگرداند.
این گونه قارچ ریحان حاوی مواد ارگانیک است که قبلاً ثابت شده است تأثیراتی بر تقویت ایمنی و ارتقای سلامت ایمنی دارد. همچنین این قارچ توانست رشد پنج نوع مختلف قارچ پاتوجنی را به میزان ۵۸٪ کاهش دهد. استفاده از قارچ ریحان در کنار آنتی بیوتیک ها توانست فعالیت ضد میکروبی آنتی بیوتیک ها را افزایش دهد.
عصاره قارچ های گانودرما می تواند به طرز چشمگیری زمان بهبود زخم ها را کاهش دهد. همچنین ویژگی های ضدمالاریایی را نشان داده و در عین حال از آسیب کبدی جلوگیری می کند.
البته مطالعه های دیگری با بزرگسالان سالم وجود دارد که هیچ تفاوتی در عملکردهای ایمنی یا التهاب باقی مانده ۴ هفته پس از استفاده از عصاره های قارچ نشان نمی دهد.
مشخص است که استفاده از قارچ گانودرما بر روی سلول های سفید خون و عملکرد سیستم ایمنی تأثیر می گذارد. با این حال برای درک کامل ابعاد این اثر نیاز به تحقیقات بیشتری است.
۲. خواص ضدسرطانی
بسیاری از افراد از این قارچ به دلیل خواص ضدسرطانی آن استفاده می کنند. قارچ های گانودرما می توانند در پیشگیری و درمان برخی انواع سرطان ها مانند سرطان سینه و سرطان پروستات کمک کنند. این امر با کاهش التهاب و مهار رشد تومورها به دست می آید. در مطالعه ای بر روی ۴۰۰۰ زن که به سرطان سینه درمان شده اند ۵۹٪ از آن ها از قارچ های گانودرما استفاده کرده اند. همچنین در برخی از مطالعات درون تی توانایی قارچ گانودرما در کشتن سلول های سرطانی مستند شده است. با این حال نتایج این مطالعات در برخی موارد در میان انسان ها و حیوانات متفاوت بوده است.
قارچ های گانودرما همچنین می توانند برای درمان لوسمی استفاده شوند. قارچ های گانودرما توانایی کاهش خستگی افسردگی و اضطراب را در بیماران مبتلا به سرطان سینه و بازماندگان آن دارند.
محققان دو مقاله گانودرما را در مورد ستاندن تاثیر این قارچ بر هورمون تستوسترون تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس داده های اولیه از یک مورد اینگونه کبوتریان به نظر می رسد که یکی دو بار در هفته می تواند گانودرما درمان سرطان پروستات باشد. اما در سایر مطالعات اینطور نبود. زمانی که درباره درمان های سنتی یا طب گیاهی صحبت می کنیم این موضوع منحصر به یک جمعیت نیست. این موضوع شامل تمام فرهنگ ها می شود. جوامع مختلف به گیاهان مختلف اعتقاد متفاوتی دارند و در مناطقی که به آن تعلق دارند درک متفاوتی وجود دارد که به وابستگی حداکثری به گیاهان برای درمان مربوط می شود. به دلیل جنبه های مختلف نحوه درمان هر فرهنگ گزارش هایی از نتایج مختلف نسبت به قدرت برخی گیاهان در هنگام مصرف وجود دارد.
همچنین سایر مطالعات متوجه شدند که قارچ گانودرما دارای فیبر بسیار است بنابراین یک فرضیه معقول می تواند کپسول های منظم حاوی قارچ های گانودرما باشد که به مصرف کنندگان در استفاده های معمولی کمک می کند.
علاوه بر این نتایج چندین مطالعه نشان می دهد که گانودرما می تواند تاثیر مثبتی بر بیماران سرطانی داشته باشد. این مزایا بیشتر به فعالیت خالص سلول های خونی بستگی دارد که با سرطان می جنگند و کیفیت زندگی را برای افراد مبتلا به سرطان بهبود می بخشد. با این حال محققان توضیح داده اند که نباید گانودرما را به تنهایی و بدون مشورت با پزشک مصرف کرد.
کاهش خستگی و افسردگی و بنابراین بهبود تغییر سبک زندگی.
این امکان وجود دارد که اثر قارچ گانودرما بر تقویت سیستم ایمنی به گونه ای بیش از حد برجسته شده باشد که ما را از یا دیگر مزایای آن منحرف کرده باشد. این موضوع از سایر مزایای قارچ گانودرما که شناخته شده است معلوم است. چنین مزایایی شامل کاهش خستگی و افسردگی و بهبود کیفیت زندگی است. اثر قارچ گانودرما بر بیماران دارای ضعف عصبی-عضلانی در 132 موضوع که دارای تشخیص نورووس بودند مطالعه شد. نورووس با درد سرگیجه سردرد و هایپرستزیا همراه است. محققان دریافتند که پس از هشت هفته مصرف مکمل قارچ گانودرما افراد خسته شروع به احساس انرژی بیشتری کردند و حال بهتری پیدا کردند.
مطالعه دیگری بر روی 48 بیماران زن درمان شده با سرطان پستان نشان داد که پس از 4 هفته مصرف پودر قارچ گانودرما بیماران کاهش خستگی و بهبود کیفیت زندگی را گزارش کردند. همچنین این بیماران کمتر به اضطراب و افسردگی مبتلا بودند. علاوه بر این در مطالعه دیگری همراه با درمان گانودرما این ماده توانایی کاهش علائمی همچون خستگی و افسردگی را در این زنان داشت.
در حالی که برخی از اثرات درمانی قارچ گانودرما برای بیماران نشان داده شده است خواص مفید آن برای افراد سالم هنوز مشخص نشده است.
سلامت قلب
عصاره پروتئین قارچ های گانودرما توانست فشار خون موش های هیپرتنسیو را تا هشت ساعت کاهش دهد.
علاوه بر این قارچ های گانودرما ممکن است بتوانند آسیب به سلول هایی را که دیواره های رگ های خونی را تشکیل می دهند کمتر کنند.
قارچ های گانودرما نشان داده اند که سطح کلسترول و مقاومت به انسولین را در بیماران دیابتی کاهش می دهند.
یک مطالعه 12 هفته ای که بر روی 26 موضوع انجام شد نشان داد که به نظر می رسد قارچ های گانودرما کلسترول خوب را افزایش می دهند در حالی که تری گلیسیریدها را کاهش می دهند. با این حال برخی دیگر از تحقیق ها هیچ بهبودی در سطح کلسترول و تری گلیسیریدها در بزرگسالان سالم نشان ندادند. به عنوان مثال یک مطالعه نوت کرد که استفاده از قارچ های خوراکی به مدت بیش از 16 هفته هیچ تاثیری بر سطح کلسترول نداشت.
با تمام این صحبت ها تحقیقات بیشتری بر روی اثرات مصرف قارچ های گانودرما بر سلامت قلب مورد نیاز است.
- کنترل قند خون
برخی مطالعات نشان می دهند که مولکول های قارچ گانودرما می توانند سطح قند خون را در حیوانات کاهش دهند. برخی مطالعات اولیه در انسان ها نیز نتایج مشابهی را نشان دادند. با این حال بیشتر مطالعات نشان داده اند که با این یافته ها متفاوت اند. پس از ارزیابی صدها شرکت کننده پژوهشگران هیچ بهبودی در سطح قند خون ناشتا در افراد پیدا نکردند. نتایج مطالعات متناقض است. در برخی موارد قارچ گانودرما قادر به کاهش قند خون بود در حالی که در موارد دیگر هیچ تأثیر خاصی نداشت. تحقیقات بیشتری در این زمینه باید انجام شود.
- فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهاب
برخی مطالعات پیشنهاد می کنند که قارچ گانودرما دارای خواص ضد التهابی در رماتیسم آسم و التهاب غشاء چشم و پلک است. استفاده از قارچ های گانودرما به مدت 14 روز تأثیرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی را نشان داد و خون را از آسیب های اکسیداتیو محافظت کرد. به همین دلیل است که پژوهشگران استفاده از قارچ های گانودرما را به عنوان یک داروی ضد التهابی در طب سنتی آفریقایی و چینی توضیح می دهند.
این نوع عصاره قارچ گانودرما نشان داده است که ضد التهاب و آنتی اکسیدان است و می تواند در درمان بیماری های التهابی کمک کند.
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که می توانند از آسیب به سلول ها جلوگیری کنند. به همین دلیل علاقه روزافزونی به مصرف غذاها و مکمل های دارای خواص آنتی اکسیدانی وجود دارد. بسیاری بر این باورند که قارچ گانودرما دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی است. با این حال چندین مطالعه هیچ تغییری در سطح 2 آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز در خون بعد از 4 تا 12 هفته مصرف قارچ های گانودرما نشان ندادند.
بهبود آلرژی ها
براساس مطالعات عصاره قارچ گانودرما پتانسیل سرکوب یا متوسط کردن هر چهار واکنش آلرژیک را دارد.
مطالعات نشان می دهند که عصاره های قارچ گانودرما می توانند هر چهار واکنش آلرژیک را تعدیل کنند. قارچ گانودرما برای درمان چندین وضعیت مانند برونشیت مزمن استفاده می شود. این به این دلیل است که به کاهش هیستامین کمک می کند. مطالعه نشان می دهد که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما تولید هیستامین از سلول های ماست را مسدود کرده و در عین حال به تثبیت این سلول ها کمک می کند.
- کلیه ها و کبد
چهارده بیمار مبتلا به پروتئینوری که نشانه ای از بیماری های کلیوی است شروع به استفاده از قارچ گانودرما کردند. پس از مدتی تمام آنها مسائل پروتئینوری خود را رفع کردند و سیستم ایمنی آنها تنظیم شد.
این مطالعه همچنین نشان داد که قارچ های گانودرما قادر به محافظت از موش ها در برابر آسیب های کبدی ناشی از مصرف روزانه متعادل الکل هستند.
قارچ گانودرما در prevención هر دو آسیب کبدی و عفونت بالقوه مالاریا در حیوانات آلوده به مالاریا مؤثر بود.
- محافظت از ساختار اعصاب
قارچ گانودرما توانست عملکرد ذهن را در موش های مصرف کننده الکل بهبود بخشد. این با افزایش تأمین انرژی به مغز و کاهش فعالیت ترنس میدترهای مهاری به دست آمد. مشخص است که قارچ گانودرما ویژگی های ضد صرع دارد. این قارچ سطوح TNF-alpha و IL-1 که از سیتوکین های اپیله ژنی هستند را کاهش می دهد.
- کمک به خواب
متخصصان پزشکی سنتی ژاپنی و چینی قارچ گانودرما را برای درمان بی خوابی به دلیل تأثیرات خواب آور آن تجویز می کنند.
باید خوانده شود: با این 10 نکته خواب خوبی داشته باشید
چقدر از قارچ گانودرما باید مصرف شود؟
مانند برخی غذاها و مکمل های غذایی مقدار گیاه قارچ گانودرما که باید مصرف شود بستگی به نحوه مصرف آن دارد. بالاترین مقدار زمانی است که فرد می خواهد این گیاه را به شکل قارچ مصرف کند. در آن موارد ممکن است فرد بین 25 تا 100 گرم قارچ گانودرما در روز مصرف کند. این مقدار برای شکل پودر خشک باید تقریباً یک دهم آنچه قارچ گانودرمای تازه است باشد. به عنوان مثال افرادی که پنجاه گرم قارچ گانودرمای تازه مصرف می کنند انتظار دارند حدود پنج گرم از عصاره قارچ گانودرما را استفاده کنند. مقدار عصاره قارچ مورد نیاز در یک روز بین 1.5 تا 9 گرم متغیر است. همچنین برخی مکمل های غذایی ممکن است تنها یک بخش خاص از قارچ را شامل شوند و در این صورت دوز باید کاهش یابد.
خطرات و عوارض جانبی مرتبط با قارچ گانودرما
استفاده از قارچ گانودرما برای بیش از سه تا شش ماه می تواند واکنش های آلرژیک مانند خشکی دهان گلو و مخاط بینی را ایجاد کند. علائم دیگری که ممکن است رخ دهند عبارتند از:
اگر فشار خون پایینی دارید یا به دنبال افزایش فشار خون خود هستید اگر دیابت دارید و تحت درمان دارویی هستید یا اختلالات خودایمنی دارید و در حال مصرف دارو برای درمان هستید در این صورت مصرف قارچ های گانودرما می تواند حتی خطرناک تر باشد. مصرف بیش از حد قارچ های گانودرما در افرادی که شمار پلاکت های خونشان بسیار پایین است می تواند باعث خونریزی شود. بنابراین در طول بارداری یا شیردهی از مصرف قارچ های گانودرما خودداری کنید زیرا تحقیقات کافی در مورد اثرات قارچ های گانودرما بر زنان باردار یا شیرده انجام نگرفته است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چقدر از قارچ گانودرما باید مصرف شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چقدر از قارچ گانودرما باید مصرف شود؟"، کلیک کنید.