عطر بدن چیست؟

سلام! بوی خوب همیشه حال آدم رو جا میاره نه؟ انگار یه دکمه‌ی نامرئی تو مغزمون فشار داده می‌شه که یهو حس و حالمون عوض می‌شه. حالا فکر کن این بوی خوب همیشه همراهت باشه یه جور امضای نامرئی که قبل از خودت وارد بشه و بعد از رفتنت هم بمونه. جذاب نیست؟ امروز می‌خوایم با هم گپ بزنیم در مورد یکی از اون چیزهایی که کمک می‌کنه این حس خوب رو طولانی‌تر کنیم: عطر بدن.

عطر بدن چیست؟

شاید اسم‌های مختلفی شنیده باشی: بادی میست بادی اسپلش اسپری بدن… ولی ته تهش همه‌شون یه خانواده ان با یه هدف مشترک: خوشبو کردن پوست ما با یه رایحه‌ی ملایم‌تر و معمولاً با طراوت‌تر از عطرهای سنگین و گرون‌قیمت. حالا اگر دنبال یه همراه خوشبو و سبک برای روزمره‌ت هستی یا می‌خوای برای خرید عطر اصل اقدام کنی جای درستی اومدی.

!

اصلاً “عطر بدن” یعنی چی؟

بذار خیلی ساده بگم : عطر بدن یه جور خوشبوکننده ی مایعه که معمولاً خیلی سبک تر از عطر و ادکلن های معمولیه. فکر کن یه نسخه رقیق شده و خودمونی تر از اون عطرهای شیک و مجلسی! غلظت روغن های معطر توی این محصولات کمتره برای همین هم بوشون ملایم تره و معمولاً ماندگاری کمتری نسبت به پرفیوم یا ادوپرفیوم داره.

این محصولات بیشتر روی آب و الکل تمرکز دارن و یه مقدار روغن معطر (اسانس) بهشون اضافه می شه تا اون بوی خوب رو ایجاد کنن. برای همین هم وقتی اسپری می کنی حس خنکی و تازگی بهت می ده. جون می ده برای بعد حموم یا وقتی وسط روز حس می کنی نیاز به یه حس سرزندگی داری.

یه نکته جالب : خیلی وقت ها توی ترکیبات عطرهای بدن چیزهایی مثل مرطوب کننده ها یا ویتامین ها هم پیدا می شه که کنار خوشبو کردن یه کوچولو به آبرسانی و لطافت پوست هم کمک می کنن. البته نه به اندازه ی لوسیون بدن ولی خب کار راه اندازه!

چرا باید به عطر بدن فکر کنیم؟ فقط خوشبو شدن نیست!

شاید بگی خب عطر می زنم دیگه عطر بدن واسه چیه؟ راستش عطر بدن یه سری مزایای خاص خودش رو داره که می تونه خیلی کاربردی باشه :

  1. حس تازگی و طراوت فوری : مخصوصاً بعد از حموم یا ورزش وقتی پوستت تمیزه اسپری کردن عطر بدن یه حس تمیزی و شادابی فوق العاده بهت می ده. انگار یه دوش دوباره گرفتی ولی این بار با بوی گل و میوه!
  2. رایحه ملایم و روزمره : عطرهای قوی گاهی برای محیط کار یا استفاده روزانه زیادی “بلند” هستن. عطر بدن با اون رایحه ملایمش یه بوی خوب و نزدیک به پوست بهت می ده که آزاردهنده نیست و فقط کسایی که بهت نزدیکن متوجهش می شن. ایده آل برای وقتی که می خوای خوشبو باشی ولی نه خیلی تو چشم!
  3. مناسب برای لایه بندی (Layering) : این یکی از جذاب ترین کاربردهای عطر بدنه! می تونی از لوسیون بدن عطر بدن و حتی عطر اصلی با رایحه های مشابه یا مکمل استفاده کنی تا هم ماندگاری عطرت بیشتر بشه و هم یه رایحه منحصر به فرد برای خودت بسازی. مثل این می مونه که داری یه سمفونی از بوها رو روی پوستت اجرا می کنی!
  4. قیمت مناسب تر : معمولاً عطرهای بدن به خاطر غلظت کمتر و بسته بندی های بزرگتر قیمت خیلی مناسب تری نسبت به عطر و ادکلن های گرون دارن. این یعنی می تونی چند تا رایحه مختلف داشته باشی و بسته به حس و حالت ازشون استفاده کنی بدون اینکه جیبت خالی بشه!
  5. تنوع رایحه بالا : دنیای عطرهای بدن خیلی متنوعه! از رایحه های میوه ای و گلی گرفته تا رایحه های خنک شیرین چوبی یا حتی خوراکی. این تنوع بهت اجازه می ده دقیقاً همون بویی رو پیدا کنی که با شخصیت و سلیقه ات جوره.
  6. کاربردهای جانبی : بعضی ها از عطرهای بدن با رایحه های آرامش بخش مثل لاوندر روی بالش یا ملحفه شون اسپری می کنن تا خواب راحت تری داشته باشن. یا حتی برای خوشبو کردن فضای کمد لباس یا ماشین هم می شه ازشون استفاده کرد (البته با احتیاط روی پارچه های حساس).

خلاصه که عطر بدن فقط یه خوشبوکننده ساده نیست یه جور ابزار حال خوب کنه که می تونه تو لحظه های مختلف روز همراهیت کنه.

انواع و اقسام خوشبوکننده های بدن : گیج نشیم لطفاً!

خب حالا که کلی از خوبی های عطر بدن گفتیم بیا یه کم دقیق تر بشیم و ببینیم این خانواده ی خوشبو چه اعضایی داره. ممکنه اسم های مختلفی به گوشت خورده باشه بیا با هم یه مروری بکنیم تا فرقشون رو بهتر بفهمیم :

  1. بادی میست (Body Mist) : این معمولاً سبک ترین عضو خانواده است. غلظت عطرش خیلی پایینه (حدود ۱ تا ۵ درصد) و بیشتر حس آبرسانی و تازگی می ده. ماندگاریش کمه شاید حدود ۲ تا ۴ ساعت و باید در طول روز تمدید بشه. به خاطر همین سبکی می تونی خیلی راحت روی کل بدنت اسپری کنی حتی بعضی ها روی موهاشون هم می زنن (البته اگه الکلش زیاد نباشه که مو رو خشک کنه). بادی میست ها معمولاً تو بطری های پلاستیکی و بزرگ عرضه می شن و قیمتشون هم خیلی مناسبه.
  2. بادی اسپلش (Body Splash) : خیلی شبیه بادی میسته بعضی وقت ها حتی این دو تا اسم رو به جای هم به کار می برن. اما معمولاً یه کوچولو از بادی میست قوی تره و ممکنه غلظت عطر بیشتری داشته باشه. ماندگاریش هم ممکنه یه کم بیشتر باشه ولی باز هم جزو خوشبوکننده های سبک حساب می شه. بعضی بادی اسپلش ها حالت دوفاز (با روغن های معطر) یا شاین دار (اکلیلی) هم دارن که برای مهمونی ها جذابیت خاصی به پوست می دن.
  3. اسپری بدن (Body Spray) : این اسم یه کم کلی تره و گاهی هم به بادی میست و بادی اسپلش اطلاق می شه. اما معمولاً اسپری های بدن (مخصوصاً اونایی که برای آقایون تولید می شن) ممکنه یه کم قوی تر از بادی میست باشن و گاهی خاصیت دئودورانت (ضد بو) هم دارن ولی لزوماً ضد تعریق نیستن. غلظتشون از ادوتویلت کمتره ولی از بادی میست بیشتر. ماندگاریشون هم متغیره معمولاً بین ۲ تا ۵ ساعت. اسپری های بدن اغلب تو قوطی های فلزی تحت فشار عرضه می شن.
  4. لوسیون بدن معطر (Scented Body Lotion) : این ها در اصل مرطوب کننده ان که بهشون اسانس اضافه شده. راه خیلی خوبیه برای اینکه هم پوستت نرم و مرطوب بمونه و هم یه بوی ملایم و موندگار داشته باشه. لوسیون ها چون حالت کرمی دارن عطر رو بهتر روی پوست نگه می دارن و برای لایه بندی زیر عطر بدن یا عطر اصلی عالین!
  5. روغن بدن معطر (Scented Body Oil) : شبیه لوسیون عمل می کنه ولی بافتش روغنیه. برای پوست های خشک عالیه و یه درخشش خیلی قشنگی هم به پوست می ده. مثل لوسیون برای افزایش ماندگاری عطر و لایه بندی خیلی خوبه.

نکته کلیدی : اصلی ترین تفاوت این ها توی غلظت روغن معطر میزان الکل و آب و در نتیجه ماندگاری و شدت بو هست. بادی میست و بادی اسپلش سبک ترین ها هستن اسپری بدن یه پله بالاتر و بعدش می رسیم به ادوتویلت ادوپرفیوم و پرفیوم که قوی ترین و ماندگارترین ها هستن.

فرق عطر بدن با اون ادکلن گرون قیمته چیه؟

این سوال خیلی هاست! بذار یه مقایسه سریع بکنیم تا قضیه روشن بشه :

  • غلظت روغن معطر : این اصلی ترین فرقه!
    • عطر بدن (میست/اسپلش/اسپری) : غلظت خیلی کم (معمولاً زیر ۵% تا نهایتاً ۱۰%).
    • ادوتویلت (Eau de Toilette – EDT) : غلظت متوسط (حدود ۵-۱۵%).
    • ادوپرفیوم (Eau de Parfum – EDP) : غلظت بالا (حدود ۱۵-۲۰%).
    • پرفیوم (Parfum/Extrait) : بالاترین غلظت (۲۰-۳۰% یا حتی بیشتر).
  • ماندگاری : به طور مستقیم به غلظت ربط داره.
    • عطر بدن : کم معمولاً ۲ تا ۴ ساعت نیاز به تمدید داره.
    • ادوتویلت : متوسط حدود ۳ تا ۵ ساعت.
    • ادوپرفیوم : خوب حدود ۴ تا ۸ ساعت.
    • پرفیوم : عالی می تونه ۸ ساعت تا حتی یک روز کامل بمونه.
  • شدت و پخش بو (Sillage) :
    • عطر بدن : ملایم نزدیک به پوست حس تازگی می ده.
    • ادوتویلت : ملایم تا متوسط برای استفاده روزانه خوبه.
    • ادوپرفیوم : متوسط تا قوی خط بوی مشخصی داره.
    • پرفیوم : قوی و مشخص برای موقعیت های خاص عالیه.
  • قیمت : معمولاً با غلظت نسبت مستقیم داره.
    • عطر بدن : خیلی مناسب و اقتصادی.
    • ادوتویلت : قیمت متوسط.
    • ادوپرفیوم : گران تر از ادوتویلت.
    • پرفیوم : گران ترین نوع.
  • کاربرد :
    • عطر بدن : روزمره بعد حمام ورزش حس تازگی لایه بندی.
    • ادوتویلت : روزمره محیط کار فصل های گرم تر.
    • ادوپرفیوم : استفاده روزانه (با احتیاط) مهمانی ها قرارهای ملاقات فصل های خنک تر.
    • پرفیوم : موقعیت های خیلی خاص مراسم رسمی شب.

پس می بینی؟ این ها دشمن هم نیستن بلکه هر کدوم برای یه موقعیت و یه نیازی مناسبن. مثل اینه که تو کمدت هم تیشرت داشته باشی هم پیراهن هم کت و شلوار! هر کدوم جای خودش رو داره.

چطور بهترین عطر بدن رو برای خودمون پیدا کنیم؟

پیدا کردن اون عطر بدنی که حس کنی “خود خودشه” یه سفر جذابه! این چند تا نکته می تونه کمکت کنه :

  1. به سلیقه ات اعتماد کن : اولین و مهم ترین چیز اینه که خودت از بوش لذت ببری. عطری که حال خودت رو خوب می کنه بهترین عطر برای توئه.
  2. نت های بویایی رو بشناس : عطرها از نت های مختلفی تشکیل شدن (نت اولیه میانی پایه). یه کم در مورد خانواده های بویایی مطالعه کن :
    • گلی (Floral) : مثل رز یاس مریم. رمانتیک و لطیف.
    • میوه ای (Fruity) : مثل توت فرنگی هلو سیب. شاداب و پرانرژی.
    • مرکباتی (Citrus) : مثل لیمو پرتقال گریپ فروت. تازه و انرژی بخش.
    • چوبی (Woody) : مثل صندل سدر بلوط. گرم و آرامش بخش.
    • شرقی/اورینتال (Oriental) : مثل وانیل مشک ادویه ها. گرم شیرین و رمزآلود.
    • آکواتیک/دریایی (Aquatic) : حس آب دریا تازگی و خنکی.
      ببین کدوم خانواده بیشتر به دلت می شینه. معمولاً عطرهای بدن توی دسته های گلی میوه ای و مرکباتی خیلی محبوبن چون حس تازگی دارن.
  3. فصل و موقعیت رو در نظر بگیر :
    • فصل های گرم (بهار و تابستان) : رایحه های خنک مرکباتی میوه ای و گلی ملایم عالی هستن.
    • فصل های سرد (پاییز و زمستان) : رایحه های گرم تر شیرین تر چوبی و شرقی می تونن حس بهتری بدن.
    • روزمره : رایحه های سبک و تازه.
    • شب یا مهمانی : می تونی سراغ رایحه های کمی قوی تر یا شیرین تر بری (حتی تو عطرهای بدن).
  4. حتماً تست کن : هیچ وقت عطر رو فقط از روی بطری یا بوی اولیه روی کاغذ تست نخر! حتماً روی پوستت اسپری کن. شیمی پوست هر کس متفاوته و ممکنه یه عطر روی پوست تو کاملاً متفاوت از دوستت بو بده. چند دقیقه صبر کن تا نت های اولیه بپرن و بوی اصلی عطر مشخص بشه.
  5. به ماندگاری و پخش بو دقت کن : از یه عطر بدن انتظار ماندگاری پرفیوم نداشته باش ولی خب بعضی هاشون از بقیه ماندگارترن. اگه ماندگاری برات مهمه دنبال اونایی باش که یه کم قوی ترن یا از تکنیک لایه بندی استفاده کن.
  6. نظرات بقیه رو بخون ولی تصمیم نهایی با خودته : خوندن نقد و بررسی ها می تونه کمک کنه ولی یادت باشه سلیقه بویایی خیلی شخصیه. چیزی که یکی عاشقشه ممکنه برای تو معمولی باشه.

پیدا کردن عطر ایده آل مثل پیدا کردن یه دوست خوبه شاید یه کم زمان ببره ولی وقتی پیداش کردی دیگه ولش نمی کنی!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عطر بدن چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عطر بدن چیست؟"، کلیک کنید.

‫2 دیدگاه ها

  1. عطر بدن یعنی عشق! 😂 وقتی میزنم، حس می‌کنم یکی با من داره می‌رقصه! به تازگی عطر بدن نارنگی خریدم، هرجا میرم، همه می‌پرسن «چی زدی؟» 🍊✨