عوامل پیش بینی کننده سلامت مغز در سالمندی

عوامل پیش‌بینی‌کننده سلامت مغز در سالمندی

مطالعه سلامت و بازنشستگی که داده های ۴۵ هزار بزرگسال در ایالات متحده را طی ۲ دهه بررسی کرده است تایید می کند ارزیابی سبک زندگی ژنتیک و دیگر عوامل در سن ۶۰ سالگی می توانند به پیش بینی وضعیت سلامت مغز در سن ۸۰ سالگی کمک کنند.

به گزارش تیتروز «پیتر هودومیت» متخصص آمریکایی و اقتصاددان در این خصوص به شبکه خبری «ای بی سی نیوز» گفت: پژوهش ما تایید می کند عواملی مانند نمره پایین در آزمون شناختی و سلامت عمومی ضعیف در دهه هفتم زندگی پیش بینی کننده ای قوی برای ابتلا به زوال عقل در سال های بعدی زندگی هستند.

او همچنین به یافته های این تحقیق درباره نقش محافظتی و شگفت انگیز تحصیلات به ویژه داشتن دیپلم دبیرستان در برابر زوال عقل و همچنین خطر بیشتر آن در صورت زندگی افراد در جنوب ایالات متحده اشاره کرد.

طبق یافته های مطالعه به نظر می رسد سالمندانی که از سنین پایین تر ورزش کرده اند یا سرگرمی هایی دارند که ذهن را درگیر می کنند کمتر با خطر زوال شناختی مواجه اند. برعکس افرادی که سبک زندگی کم تحرک و فعالیت ذهنی کمتری دارند تا سن ۸۰ سالگی بیشتر در معرض زوال عقل قرار دارند. نتایج همچنین نشان می دهد که مصرف الکل هم بر مغز تاثیر منفی دارد.

هودومیت می گوید: فاکتورهای سبک زندگی ناسالم مانند ورزش کم چاقی شدید و مصرف الکل نیز به عنوان عوامل مهم شناخته شدند. این یافته ها نشان دهنده تعامل پیچیده عوامل رفتاری اجتماعی و ژنتیکی با خطر ابتلا به زوال عقل است.

به گزارش ایندیپندنت بر اساس این مطالعه بیماری های مزمن از جمله دیابت چاقی و سکته تا سن ۶۰ سالگی با احتمال بالاتر ابتلا به زوال عقل در مراحل بعدی زندگی ارتباط قوی داشت.

این مطالعه تاکید کرد درست است که عواملی مانند ژنتیک و سن تغییرپذیر نیستند اما بسیاری از عوامل خطر دیگر هستند که می توان آن ها را کنترل کرد. به عنوان مثال ورزش منظم یافتن سرگرمی فعال بودن از نظر اجتماعی و تحت کنترل قرار دادن بیماری های مزمن ممکن است به حفظ کارآیی مغز در سالمندی کمک کنند. عدم مصرف الکل رعایت رژیم غذایی سالم و خواب خوب نیز در کاهش خطر موثرند.

به رغم تمام موارد گفته شده این مطالعه ثابت نمی کند که تغییر سبک زندگی حتما از زوال عقل پیشگیری می کند بلکه نشان می دهد که اصلاح این عوامل با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است. نویسندگان مطالعه تحقیقات بیشتری برای تاثیر بررسی مداخلات هدفمند بر گروه های مختلف را پیشنهاد کرده اند.

بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل هستند و همچنین هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون مورد جدید ابتلا به این بیماری گزارش می شود.

آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) همچنین نشان می دهد که بیش از ۶۰ درصد مبتلایان به زوال عقل از کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط ​​هستند.

به گفته این سازمان زوال عقل اصطلاحی برای چندین بیماری است که بر حافظه تفکر و توانایی انجام فعالیت های روزانه تأثیر می گذارند.

سازمان جهانی بهداشت همچنین در این باره اظهار کرد: این بیماری با گذشت زمان بدتر می شود و همچنین عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد اما همه افراد با افزایش سن به آن مبتلا نمی شوند. بیماری آلزایمر یکی از اختلالات زیرمجموعه زوال عقل و شایع ترین نوع آن است.

پایان خبر تیتروز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عوامل پیش بینی کننده سلامت مغز در سالمندی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عوامل پیش بینی کننده سلامت مغز در سالمندی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه