فعالیت بدنی کم در اوقات فراغت و کاهش خطر سکته مغزی
تیتروز/خراسان رضوی داده ها نشان می دهد که حتی سطوح پایین فعالیت بدنی در اوقات فراغت به کاهش خطر سکته مغزی کمک می کند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی از شواهد موجود نشان می دهد حتی افرادی که سطح فعالیت بدنی آنان کمتر از دستورالعمل های توصیه شده است، اما در اوقات فراغت خود موفق به انجام برخی از آنها می شوند، احتمال دارد در معرض خطر کمتری برای سکته مغزی نسبت به همتایان کم تحرک خود قرار داشته باشند.
یافته ها نشان می دهد که تاثیرات آن مستقل از سن و جنس است و محققان را بر آن داشت تا پیشنهاد کنند که همه باید تشویق شوند تا هر سطحی از فعالیت بدنی را که می توانند در اوقات فراغت خود انجام دهند.
محققان توضیح دادند: شکی وجود ندارد که سطوح متوسط تا زیاد فعالیت بدنی در اوقات فراغت خطر سکته مغزی را مهار می کند اما مشخص نیست که آیا حتی مقادیر اندکی از فعالیت بدنی این حفاظت را به وجود می آورد و آیا چنین اثراتی به سن و جنس بستگی دارد یا خیر.
به گفته محققان، در حالی که دستورالعمل های بین المللی 150 دقیقه یا بیشتر در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط یا 75 دقیقه یا بیشتر فعالیت با شدت شدید را برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ازجمله سکته توصیه می کنند، بسیاری از بزرگسالان به این امر دست نمی یابند.
محققان برای اینکه دریابند آیا سطوح پایین تر فعالیت بدنی ممکن است همچنان محافظت ایجاد کنند، پایگاه های داده تحقیقاتی را برای مطالعات مربوطه جستجو کردند. آنان نتایج 15 مورد را که شامل 752هزار و 50 بزرگسال بود و سلامت آنان به طور متوسط 10.5 سال تحت نظارت قرار گرفته بود، جمع آوری کردند.
هر تحقیق تاثیر بالقوه بین سه سطح فعالیت بدنی(هیچ، زیر هدف، و ایده آل) و پنج سطح فعالیت بدنی(هیچ، ناکافی، کم، متوسط و شدید) در زمان اوقات فراغت را بر خطر سکته ارزیابی کرد.
تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی از پنج تحقیق که سه سطح از فعالیت بدنی در اوقات فراغت را ارزیابی کردند، نشان داد که در مقایسه با عدم فعالیت بدنی، بالاترین مقدار «ایده آل» خطر سکته مغزی را تا 29 درصد کاهش می دهد، اما برخی از فعالیت های «زیر هدف» همچنان باعث کاهش خطر 18 درصدی سکته مغزی می شود.
یافته های مشابهی برای تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی از 6 تحقیق که در مورد چهار سطح فعالیت بدنی اوقات فراغت و 2 تحقیق در مورد پنج سطح فعالیت بدنی در اوقات فراغت گزارش شده اند، به دست آمد. سطح متوسط فعالیت بدنی در مقایسه با هیچ فعالیت بدنی، خطر سکته مغزی را بین 27 تا 29 درصد کاهش می دهد.
محققان به محدودیت های متعددی برای یافته های خود اذعان دارند که عمده ترین آن ها تعاریف متغیر سطوح مختلف فعالیت مورد استفاده در مطالعات مشمول و اعتماد به سطوح فعالیت بدنی است که به صورت ذهنی ارزیابی شده بود.
با این وجود، محققان به این نتیجه رسیدند که فعالیت بدنی تفریحی، حتی در مقادیر کم، می تواند در دراز مدت به جلوگیری از سکته مغزی کمک کند.
آنان می گویند: بر اساس نتایج ما، همه سطوح فعالیت بدنی در اوقات فراغت می تواند برای پیشگیری از سکته مغزی مفید باشد، ازجمله سطوحی که در حال حاضر به عنوان کم یا ناکافی در نظر گرفته می شوند. مردم باید تشویق شوند که حتی در پایین ترین سطوح، فعالیت بدنی داشته باشند.
یافته های این تحقیق به صورت آنلاین در نشریه Neurology, Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده است.
پایان خبر تیتروز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فعالیت بدنی کم در اوقات فراغت و کاهش خطر سکته مغزی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فعالیت بدنی کم در اوقات فراغت و کاهش خطر سکته مغزی"، کلیک کنید.