لیست تحریم های بایننس | راهنمای جامع و کامل

لیست تحریم های بایننس
اگه با دنیای ارز دیجیتال سروکار دارید، حتماً اسم بایننس به گوشتون خورده؛ بزرگترین صرافی ارز دیجیتال دنیا که میلیون ها کاربر از سراسر جهان داره. اما خب، برای ما ایرانی ها ماجرا کمی فرق می کنه، چون ایران تو لیست تحریم های بایننس قرار داره و استفاده ازش ریسک های زیادی داره. این مقاله یه راهنمای کامله تا بتونید با تمام این محدودیت ها، خطرات و البته راه های امن تر برای فعالیت تو بازار رمزارز آشنا بشید و دارایی هاتون رو از خطر بلوکه شدن یا مسدودی نجات بدید.
بایننس (Binance) به عنوان یکی از غول های بازار ارزهای دیجیتال، اسم و رسم خاص خودش رو داره. میلیون ها معامله گر و سرمایه گذار روزانه میلیاردها دلار ارز دیجیتال رو از طریق این صرافی خرید و فروش می کنن یا نگه می دارن. خب تا اینجا همه چی عالیه، اما یه اما بزرگ وجود داره: بحث تحریم ها و محدودیت ها! این روزا، هر کسی که تو بازار کریپتو فعاله، مخصوصاً اگه ایرانی باشه، باید حواسش به این محدودیت ها جمع باشه. دلیلش هم خیلی واضحه: اگه ندونید چه کشورهایی تو لیست سیاه بایننس هستن و چه ریسک هایی برای خودتون دارین، ممکنه یه روز صبح از خواب بیدار بشید و ببینید حسابتون مسدود شده یا دارایی هاتون بلوکه شده و عملاً دستتون به هیچ جا بند نیست. پس با ما همراه باشید تا سیر تا پیاز این ماجرا رو براتون روشن کنیم و بگیم چطوری میشه تو این بازار پر از هیجان، امن تر قدم برداشت.
چرا بایننس بعضی کشورها رو تحریم می کنه؟ دلیل پشت پرده محدودیت ها چیه؟
شاید براتون سوال پیش بیاد که اصلاً چرا یه صرافی بزرگ مثل بایننس باید یه سری کشورها رو تحریم کنه؟ مگه هدفش سودآوری و ارائه خدمات به همه دنیا نیست؟ جوابش اینه که بایننس هم مثل بقیه شرکت های بزرگ بین المللی، باید یه سری قوانین و مقررات رو رعایت کنه. این قوانین بیشتر به خاطر مسائل مالی و مبارزه با پولشویی (AML) و تامین مالی تروریسم (CFT) وضع شدن. سازمان هایی مثل FATF (گروه ویژه اقدام مالی) استانداردهایی رو تعیین می کنن که کشورها و شرکت ها باید بهشون پایبند باشن.
بایننس برای اینکه بتونه اعتبار خودش رو حفظ کنه و جریمه های سنگین یا حتی خطر تعطیلی رو به جون نخره، مجبوره که تو بعضی کشورها محدودیت هایی اعمال کنه. این محدودیت ها گاهی مستقیم از طرف خود بایننس اعمال میشه و گاهی هم نتیجه فشارهای نظارتی دولت ها و نهادهای مالی اون کشوره. مثلاً بعضی کشورها خودشون به بایننس اعلام می کنن که باید از کاربران اونجا احراز هویت بگیره یا خدمات خاصی رو براشون محدود کنه. پس در واقع، بایننس هم بین دوراهی قوانین بین المللی و فشارهای دولتی گیر افتاده و برای بقا، راهی جز رعایت این محدودیت ها نداره.
لیست کامل کشورهای تحریم شده و محدودیت های بایننس (بروزرسانی جدید)
باید بدونید که لیست کشورهای تحریمی بایننس مثل یه موجود زنده ست و دائم در حال تغییره. ممکنه امروز کشوری مجاز باشه و فردا بره تو لیست ممنوعه یا برعکس. پس لازمه همیشه به روز باشید و اطلاعاتتون رو آپدیت کنید. ما اینجا سعی می کنیم جامع ترین لیست رو براتون بیاریم، اما تاکید می کنیم که همیشه از منابع رسمی خود بایننس یا وب سایت های خبری معتبر، آخرین وضعیت رو چک کنید.
کشورهایی که کلاً ممنوعه فعالیت درشون (تحریم های اصلی بایننس و بین المللی)
اینجا لیستی از کشورهایی رو می بینید که به دلیل تحریم های بین المللی یا سیاست های داخلی بایننس، فعالیت در اون ها کاملاً ممنوعه و بایننس به هیچ عنوان به کاربران این مناطق خدمات نمیده. اگه حسابتون تو این کشورها شناسایی بشه، تقریباً راه برگشتی نیست و حسابتون فوراً مسدود میشه. ایران هم متاسفانه تو همین لیست قرار داره. این کشورها معمولاً به خاطر عدم رعایت قوانین بین المللی پولشویی، تحریم های اقتصادی یا مسائل دیگه، تو لیست سیاه قرار می گیرن:
- ایران
- کوبا
- کره شمالی (جمهوری خلق کره)
- سوریه
- ونزوئلا
- بلاروس
- لیبی
- زیمباوه
- عراق
- سودان
- حوزه بالکان (شامل صربستان، مقدونیه، آلبانی، بوسنی)
- برمه (میانمار)
- ساحل عاج (Côte d’Ivoire)
- جمهوری دموکراتیک کنگو
- لیبریا
دلیل اصلی قرار گرفتن این کشورها در این لیست، اغلب مربوط به تحریم های بین المللی اعمال شده از سوی سازمان ملل، ایالات متحده (OFAC) یا اتحادیه اروپا است که بایننس ملزم به رعایت آنهاست تا بتواند به فعالیت جهانی خود ادامه دهد.
کشورهایی با محدودیت های شدید یا نیاز به احراز هویت خاص (مثل Binance.US)
بعضی از کشورها هستن که فعالیت توشون کلاً ممنوع نیست، ولی بایننس برای ارائه خدمات بهشون محدودیت های خاصی قائل میشه یا نیاز به احراز هویت خیلی دقیق و پیچیده ای داره. مثلاً:
- آمریکا: کاربران آمریکایی نمی تونن از Binance.com استفاده کنن و باید حتماً از Binance.US استفاده کنن که قوانین سفت و سخت تری داره و تحت نظارت مستقیم قوانین آمریکاست.
- کانادا (استان انتاریو): استان انتاریوی کانادا جزو مناطقی هست که بایننس توش محدودیت داره و فعالیت در اونجا ممنوع شده.
- برخی کشورهای اروپایی برای معاملات مشتقه: کشورهایی مثل آلمان، ایتالیا، هلند و بلژیک برای معاملات فیوچرز (Futures) و مشتقات دیگه محدودیت دارن یا بایننس این خدمات رو براشون قطع کرده.
- کشورهایی که خودشون احراز هویت اجباری کردن: بعضی کشورها مثل آلمان، فرانسه و کره جنوبی، خودشون به بایننس اعلام کردن که باید از کاربرانشون احراز هویت کامل بگیره تا بتونن فعالیت کنن و در غیر این صورت، حساب ها محدود یا مسدود میشن.
کشورهایی که ریسک IP بالا دارن و ممکنه محدودیت بیارن
اگه از IP این کشورها استفاده کنید، ممکنه بایننس بهتون مشکوک بشه و حسابتون رو تحت نظر بگیره یا حتی موقتاً محدود کنه. این کشورها معمولاً خودشون قوانین سخت گیرانه ای درباره رمزارزها دارن یا به هر دلیلی، IP اون ها برای بایننس پرریسک محسوب میشه. بهتره که در صورت امکان، از IP این کشورها استفاده نکنید:
- چین
- انگلستان (بریتانیا)
- روسیه
- هند
- هلند
این کشورها شاید مستقیم تو لیست تحریم بایننس نباشن، اما به خاطر قوانین نظارتی شدید یا سابقه ای که دارن، اگه IP شما از اونجا شناسایی بشه، ممکنه دردسر بشه. مثلاً اگه یه روز با IP چین وارد حسابتون بشید و روز بعد با IP یه کشور دیگه، این تغییر ناگهانی می تونه بایننس رو حساس کنه.
لیست کشورهای مجاز و کم ریسک برای استفاده از بایننس
حالا که از کشورهای ممنوعه حرف زدیم، بیاید نگاهی هم به کشورهای مجاز و کم ریسک برای فعالیت تو بایننس بندازیم. این کشورها معمولاً از نظر قانونی مشکلی با فعالیت بایننس ندارن و زیر بار تحریم های بین المللی هم نیستن. اگه شما هم با هویت یک کشور خارجی می خواید تو بایننس فعالیت کنید، بهتره از IP یکی از این کشورها استفاده کنید.
کشورهای مجاز اتحادیه اروپا و مناطق دیگه
اکثر کشورهای اروپایی و تعدادی از کشورهای دیگه، تو لیست مجاز بایننس هستن و کاربران می تونن بدون مشکل خاصی (البته با رعایت قوانین احراز هویتشون) تو این صرافی فعالیت کنن. اما بازم تاکید می کنیم که حتی تو این کشورها هم ممکنه قوانینی برای معاملات خاص (مثل فیوچرز) وجود داشته باشه. لیست برخی از این کشورها:
- استرالیا
- اتریش
- بلژیک
- برزیل
- بلغارستان
- کلمبیا
- کرواسی
- قبرس
- جمهوری چک
- دانمارک
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- آلمان
- یونان
- مجارستان
- ایسلند
- ایرلند
- ایتالیا
- لتونی
- لیختن اشتاین
- لیتوانی
- لوکزامبورگ
- مالت
- نیوزلند
- نروژ
- لهستان
- پرتغال
- رومانی
- سنگاپور
- اسلواکی
- اسلوونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
- اوکراین
فرق بین «کاملاً مجاز» و «کم ریسک» اینه که کشورهای کاملاً مجاز معمولاً بستر قانونی مشخصی برای فعالیت بایننس دارن، در حالی که کم ریسک ها ممکنه یه سری قوانین در حال تغییر داشته باشن یا از نظر جغرافیایی، کمتر تحت نظارت باشن. البته باز هم باید بگیم که این لیست ها در حال تغییر هستن و همیشه باید خودتون رو به روز نگه دارید.
تحریم های بایننس و کاربران ایرانی: چالش ها و راهکارها
خب، رسیدیم به قسمت مهم ماجرا؛ وضعیت ما ایرانی ها با بایننس. متاسفانه ایران به دلیل تحریم های بین المللی و عدم رعایت قوانین FATF، در لیست سیاه بایننس قرار گرفته. این یعنی بایننس رسماً اجازه نداره به کاربران ایرانی خدمات بده و هر حسابی که هویت ایرانیش فاش بشه، در معرض خطر مسدودی قرار می گیره.
وضعیت ایران: چرا بایننس ایران رو تحریم کرده؟
ایران به دلیل عدم پیوستن کامل به قوانین و استانداردهای سازمان FATF (گروه ویژه اقدام مالی) و همچنین تحریم های اعمال شده از سوی دولت های غربی، در لیست کشورهایی قرار داره که بایننس اجازه سرویس دهی بهشون رو نداره. این موضوع باعث شده که ما ایرانی ها برای استفاده از این صرافی، با چالش های جدی روبرو باشیم و نتونیم به راحتی بقیه مردم دنیا تو بایننس فعالیت کنیم.
خطرات اصلی برای ایرانی ها تو بایننس
اگه شما یه کاربر ایرانی باشید و بخواید تو بایننس فعالیت کنید، خطرات زیادی تهدیدتون می کنه که مهم ترینشون ایناست:
- مسدود شدن حساب (Account Freezing): اگه بایننس بفهمه شما ایرانی هستید، ممکنه حسابتون رو مسدود کنه. این یعنی دیگه نمی تونید وارد حسابتون بشید و به دارایی هاتون دسترسی داشته باشید.
- بلوکه شدن دارایی ها و دشواری در برداشت: حتی اگه حسابتون مسدود هم نشه، ممکنه بایننس دارایی هاتون رو بلوکه کنه و پروسه برداشت رو براتون خیلی سخت و پیچیده کنه. گاهی برای برداشت، ازتون مدارک هویتی می خوان که خب، برای ما ایرانی ها ارائه این مدارک عملاً غیرممکنه.
- عدم امکان احراز هویت (KYC): برای دسترسی به تمام قابلیت های بایننس و افزایش سقف برداشت، باید احراز هویت کنید. اما با توجه به تحریم ها، ایرانی ها نمی تونن با مدارک هویتی خودشون احراز هویت کنن. این یعنی همیشه حسابتون محدودیت های برداشت داره.
یادتون باشه، در بازار ارز دیجیتال، امنیت دارایی ها حرف اول رو می زنه. اگه حسابتون مسدود بشه، واقعاً یه دردسر بزرگه و ممکنه کل سرمایه تون به باد بره. پس شوخی بردار نیست!
روش های سنتی دور زدن تحریم (با تاکید جدی روی ریسک ها)
قبلاً یه سری راه ها برای دور زدن تحریم ها وجود داشت که خیلی ها ازشون استفاده می کردن. اما الان این روش ها دیگه مثل قبل امن نیستن و ریسک شون خیلی بالا رفته. با این حال، بد نیست بدونید این روش ها چی بودن و چرا دیگه توصیه نمی شن:
- استفاده از VPN با IP ثابت و خارج از لیست تحریم: خیلی ها با خرید یه VPN با IP ثابت از کشورهای غیرتحریمی، سعی می کردن خودشون رو غیرایرانی نشون بدن. مهم بود که همیشه از همون IP ثابت استفاده بشه و IP مدام عوض نشه.
- اهمیت عدم افشای هویت واقعی: هیچ وقت نباید از شماره موبایل با پیش شماره ایران یا مدارک هویتی ایرانی استفاده می کردید.
- محدودیت های حساب های بدون احراز هویت: حساب های بدون احراز هویت سقف برداشت روزانه محدودی داشتن (مثلاً 2 بیت کوین در روز) که برای خیلی ها کافی نبود.
چرا این روش ها دیگه مثل قبل امن نیستن؟
بایننس طی سال های اخیر سیاست هایش رو خیلی سخت گیرانه تر کرده و دیگه دور زدن تحریم ها اونقدرها هم ساده نیست. چند دلیل مهم برای این موضوع وجود داره:
- اجباری شدن KYC: بایننس برای همه کاربرانش احراز هویت رو اجباری کرده. یعنی اگه احراز هویت نکنید، حتی نمی تونید برداشت هم بزنید. این موضوع باعث شده که استفاده از حساب های بدون احراز هویت دیگه تقریباً غیرممکن بشه.
- هوش مصنوعی و سیستم های تشخیص پیشرفته: بایننس سیستم های هوش مصنوعی و الگوریتم های پیشرفته ای داره که می تونن الگوهای فعالیت مشکوک رو شناسایی کنن. مثلاً اگه شما با یه VPN و IP ثابت وارد بشید، ولی الگوی معاملاتتون، زمان ورود و خروجتون، یا حتی زبان مرورگرتون ایرانی باشه، ممکنه بایننس بهتون مشکوک بشه.
- خطرات استفاده از مدارک جعلی: استفاده از مدارک جعلی برای احراز هویت جرم محسوب میشه و اگه بایننس این موضوع رو بفهمه، نه تنها حسابتون برای همیشه مسدود میشه، بلکه ممکنه با عواقب قانونی هم روبرو بشید.
بایننس دیگه با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و فشار نهادهای نظارتی، تقریباً راه رو بر خلاف کارها بسته. پس بهتره به جای ریسک کردن با روش های قدیمی، دنبال گزینه های امن تر و قانونی تر باشید.
جایگزین های بایننس برای کاربران ایرانی: گزینه های امن تر چیه؟
اگه با این وضعیت، تصمیم گرفتید که دیگه تو بایننس فعالیت نکنید یا دارایی هاتون رو از اونجا خارج کنید، نگران نباشید! هنوزم گزینه های امن تر و مناسب تری برای ما ایرانی ها تو بازار ارز دیجیتال هست. این گزینه ها رو میشه به سه دسته کلی تقسیم کرد:
صرافی های متمرکز خارجی معتبر و غیرتحریمی
یه سری صرافی های خارجی هستن که مثل بایننس بزرگ نیستن، ولی معتبرن و خوشبختانه فعلاً به ایرانی ها خدمات میدن. البته این سیاست ها هم ممکنه تغییر کنه، پس حتماً قبل از هر اقدامی، خودتون حسابی تحقیق کنید و مطمئن بشید. مزایا و معایب این صرافی ها رو باید بسنجید:
- مزایا: معمولاً کارمزد مناسبی دارن، رابط کاربریشون شبیه بایننسه و کار کردن باهاشون راحته، و بعضی هاشون حجم معاملات قابل قبولی دارن.
- معایب: تعداد رمزارزهای قابل معامله ممکنه کمتر از بایننس باشه، و خب بازم همیشه این ریسک وجود داره که در آینده به دلایلی (مثل فشار تحریم ها) خدماتشون رو به ایرانی ها قطع کنن.
توصیه: اگه می خواید از این صرافی ها استفاده کنید، حتماً قبلش قوانین احراز هویتشون رو به دقت بخونید و ببینید آیا با شرایط شما سازگاره یا نه. همچنین، همیشه حجم زیادی از دارایی هاتون رو تو صرافی نگه ندارید و برای نگهداری بلندمدت، از کیف پول های شخصی (سخت افزاری یا نرم افزاری) استفاده کنید.
صرافی های غیرمتمرکز (DEXs)
صرافی های غیرمتمرکز یا DEXها (Decentralized Exchanges)، یه دنیای کاملاً متفاوتن! اینجا دیگه پای یه نهاد مرکزی یا دولت در میون نیست و شما مستقیماً از طریق کیف پول خودتون با بقیه معامله می کنید. یعنی چی؟ یعنی دیگه نیازی به احراز هویت ندارید و کنترل کامل دارایی هاتون دست خودتونه.
- مزایا:
- عدم نیاز به احراز هویت: مهم ترین مزیت برای ایرانی ها.
- کنترل کامل بر دارایی ها: دارایی های شما همیشه تو کیف پول خودتونه و دست صرافی نیست.
- مقاوم در برابر سانسور و تحریم: چون مرکزیت ندارن، تحریم کردنشون خیلی سخته.
- محدودیت ها و چالش ها:
- پیچیدگی بیشتر: کار با DEXها برای تازه کارها ممکنه کمی پیچیده باشه.
- نقدینگی کمتر: حجم معاملاتشون معمولاً کمتر از صرافی های متمرکز بزرگه.
- کارمزد بلاکچین: علاوه بر کارمزد خود صرافی، باید کارمزد شبکه بلاکچین (گس فی) رو هم پرداخت کنید.
نمونه هایی مثل یونی سواپ (Uniswap)، پنکیک سواپ (PancakeSwap) یا کایبرسواپ (KyberSwap) از معروف ترین DEXها هستن که می تونید بررسی شون کنید.
صرافی های داخلی رمزارز
صرافی های ایرانی هم گزینه ای هستن که دیگه هیچ دغدغه تحریم یا مسدودی حساب رو ندارید. با خیال راحت می تونید با ریال خودتون ارز دیجیتال بخرید و بفروشید و از پشتیبانی فارسی هم بهره مند بشید.
- مزایا:
- دسترسی آسان با ریال: خیلی راحت می تونید پولتون رو به ریال تبدیل کنید یا با ریال خرید کنید.
- پشتیبانی فارسی: اگه مشکلی داشتید، می تونید به زبان فارسی کمک بگیرید.
- بدون دغدغه تحریم: هیچ نگرانی بابت تحریم یا مسدود شدن حساب ندارید.
- معایب:
- حجم معاملات پایین تر: معمولاً حجم معاملاتشون نسبت به صرافی های جهانی خیلی کمتره.
- محدودیت در تعداد رمزارزها: همه رمزارزها توشون معامله نمیشن و تنوع کمتری دارن.
- کارمزد نسبتاً بالاتر: ممکنه کارمزدشون از صرافی های بزرگ جهانی کمی بیشتر باشه.
برای شروع، صرافی های داخلی گزینه خیلی خوبی هستن، مخصوصاً اگه تازه وارد این بازار شدید و نمی خواید با پیچیدگی های صرافی های خارجی دست و پنجه نرم کنید.
آینده تحریم های ارز دیجیتال و موضع بایننس
بازار ارزهای دیجیتال، یه بازار خیلی جوونه و قوانین و مقرراتش هم دائم در حال تغییره. دولت ها و نهادهای قانون گذار تو دنیا هنوز به یه توافق جامع برای قانون گذاری رمزارزها نرسیدن و این خودش باعث میشه که وضعیت تحریم ها و محدودیت ها هم همیشه در حال نوسان باشه.
بایننس هم به عنوان بزرگترین صرافی دنیا، ناچاراً باید خودش رو با این تغییرات وفق بده. ممکنه در آینده، لیست کشورهای تحریمی تغییر کنه، سیاست های احراز هویت سخت گیرانه تر بشن، یا حتی دولت ها تصمیم بگیرن موضعشون رو نسبت به رمزارزها عوض کنن. مثلاً اگه ایران به FATF بپیونده، ممکنه وضعیت ما تو صرافی های بین المللی مثل بایننس فرق کنه.
به خاطر همین پویایی، یه توصیه مهم داریم: همیشه اخبار و اطلاعیه های رسمی صرافی ها و نهادهای قانون گذار رو پیگیری کنید. اینجوری می تونید خودتون رو با تغییرات وفق بدید و از خطرات احتمالی جلوگیری کنید. هیچ وقت به اطلاعات قدیمی بسنده نکنید.
نتیجه گیری
همونطور که دیدید، دنیای ارزهای دیجیتال با تمام جذابیت ها و فرصت هایی که داره، برای ما ایرانی ها با چالش ها و ریسک های خاصی همراهه، مخصوصاً وقتی صحبت از صرافی های بزرگی مثل بایننس میشه. بایننس به خاطر پایبندی به قوانین بین المللی و فشارهای نظارتی، مجبور به اعمال تحریم ها و محدودیت هایی برای کاربران کشورهای خاص، از جمله ایران، شده.
اگه شما یه کاربر ایرانی هستید، باید حسابی حواستون جمع باشه و ریسک های مسدود شدن حساب، بلوکه شدن دارایی ها و عدم امکان احراز هویت رو جدی بگیرید. روش های قدیمی دور زدن تحریم ها دیگه مثل قبل امن نیستن و با پیشرفت سیستم های بایننس و اجباری شدن احراز هویت، عملاً خیلی پرخطر شدن.
اما جای نگرانی نیست! همیشه راه های جایگزین امن تر هم وجود داره، چه صرافی های متمرکز خارجی که فعلاً به ایرانی ها خدمات میدن، چه صرافی های غیرمتمرکز که نیازی به احراز هویت ندارن، و چه صرافی های داخلی که کار رو برامون راحت کردن. مهم اینه که قبل از هر تصمیمی، حسابی تحقیق کنید، ریسک ها رو بسنجید و امن ترین راه رو برای مدیریت دارایی هاتون انتخاب کنید.
یادتون نره که تو این بازار، آگاهی و مدیریت ریسک، دو بال پرواز شما هستن. پس همیشه اطلاعاتتون رو به روز نگه دارید، از منابع معتبر استفاده کنید و امنیت دارایی هاتون رو تو اولویت قرار بدید. اگه سوالی دارید، حتماً تو بخش نظرات بپرسید تا بتونیم کمکتون کنیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لیست تحریم های بایننس | راهنمای جامع و کامل" هستید؟ با کلیک بر روی ارز دیجیتال، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لیست تحریم های بایننس | راهنمای جامع و کامل"، کلیک کنید.