چگونه ریه های سالم تری داشته باشیم؟

چگونه ریه های سالم تری داشته باشیم؟

ریه یک عضو حیاتی در بدن است که بدون آن نمی توان نفس کشید اما عوامل زیادی وجود دارند که کارآیی و عملکرد بهینه ریه ها را کاهش می دهند. بنابراین مهم است که بدانیم برای سالم نگه داشتن ریه ها چه کارهایی می توان انجام داد.

به گزارش تیتروز، در ادامه به  برخی توصیه ها برای داشتن ریه های سالم تر خواهیم پرداخت.

سیگار نکشید

«فلیپ بابر»، متخصص ریه در منچستر می گوید که مهم ترین چیز سیگار نکشیدن است. سرطان ریه سالانه 35هزار انگلیسی را به کام مرگ می کشد؛ یعنی بیشتر از سرطان پستان، پروستات و سرطان روده بزرگ. نه تنها سرطان که بسیاری از بیماری های دیگر نیز از سیگار کشیدن ناشی می شوند؛ بنابراین پیام این است: سیگار نکشید و اگر سیگار می کشید، سعی کنید آن را ترک کنید. اگر برای خودتان نمی کنید، این کار را برای دیگران انجام دهید.

«پلوی پریوال»، متخصص ریه در بیمارستان ساوت همتون، خاطرنشان می کند که سیگار کشیدن در محیط بسته نه تنها به خود فرد بلکه به اطرافیانش هم آسیب می زند، زیرا آن ها هم در معرض دود هستند.

«استفان مارسینیاک»، متخصص ریه در بیمارستان های دانشگاه کمبریج و پروفسور علوم تنفسی این دانشگاه، می گوید: من به مراجعانم می گویم که کم کردن سیگار معمولا کارساز نیست و ترک کامل سیگار خیلی بهتر است. اگر سیگار می کشید، 50 درصد احتمال دارد که بر اثر دود سیگار بمیرید، بنابراین ترک سیگار در هر زمانی می تواند مفید باشد. درست است که تنها 20 درصد افراد به لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به آمفیزم (تخریب ریه ناشی از دود) هستند، تمام کسانی که سیگار می کشند بیشتر احتمال دارد به سکته مغزی، حمله قلبی یا سرطان دچار شوند. بنابراین بهترین این است که شروع نکنید، اما ترک کردن آن هر زمان که باشد، فایده دارد.

برخی مشاغل هم برای ریه خطر دارند

متخصصان می گویند برخی مشاغل خاص که فرد را در معرض گردوخاک و هوای آلوده قرار می دهند نیز می توانند به ریه ها آسیب برسانند. مثل کارهای ساختمانی اما مشاغل دیگری هم وجود دارند که از تاثیر احتمالی آن ها بر سلامتی ریه اطلاعات کاملی در دست نیست؛ مانند کارهای مربوط به ناخن و مو. بنابراین توصیه می شود در آرایشگاه ها تهویه هوای مناسب انجام شود و از محصولاتی استفاده کنند که ترکیبات آلی فرار (VOCs) کمتری دارند.

سوزاندن چوب مشکل ساز است

کارشناسان می گویند بین آلودگی هوا در محیط های بسته و محیط های باز رابطه نزدیکی وجود دارد. استنشاق ذرات برای ما بد است و هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد. حتی اگر از یک شومینه با کارآیی بالا استفاده شود، سوزاندن چوب به هر حال باعث آلودگی هوای داخل و خارج می شود.

مارسینیاک می گوید، شومینه با دریچه قابل بستن خطر کمتری دارد اما اگر وقتی که دریچه بسته است، هم بوی دود حس شود، نشان دهنده وجود دود در هوا  و در ریه است. او همچنین به این نکته اشاره می کند که برخی مواد دود بیشتری تولید می کنند مثل چوب تر که از چوب خشک بدتر است و پلاستیک که وحشتناک است؛ زیرا انواع مشتقات پیچیده و بد کربن را تولید می کند که کاملا سرطان زا هستند.

مشکلات خواب می تواند نشانگر مشکلات ریوی باشد

به گزارش ایندیپندنت، پریوال می گوید: آپنه خواب در صورتی که تشخیص داده نشود، بر اکسیژن رسانی بدن تاثیر می گذارد و می تواند به کاهش عملکرد ریه و سایر مشکلات تنفسی منجر شود. بنابراین اگر نمی توانید تمام طول شب بخوابید و مدام بیدار می شوید یا در طول روز بیش از حد خواب آلوده اید، احتمال دارد به عارضه آپنه خواب مبتلا باشید و باید به متخصص مراجعه کنید.

از کپک و موارد آلرژی زا در خانه اجتناب کنید

مارسینیاک می گوید اگر زمینه آلرژی دارید، احتمال دارد به هاگ های کپک هم حساس باشید. البته چیزهایی در اطرافمان هستند که نمی توان از آن ها اجتناب کرد، مانند کنه های گردوغبار که در پوست های مرده ما روی بالش و تشک زندگی می کنند و بسیاری از افراد به آن ها حساسیت دارند. اما از برخی چیزهای حساسیت زا می توان اجتناب کرد. مثلا اگر به کپک آلرژی دارید، خانه و محیط زندگی تان را از آن پاک کنید.

متخصصان ریه همچنین توصیه می کنند که در هوای آلوده ماسک بزنید، اگر مدام سرفه می کنید به پزشک مراجعه کنید و تنگی نفس را جدی بگیرید. تغذیه مناسب داشته باشید و برای تنفس بهتر سراغ یادگیری شیوه های درست و عمیق نفس کشیدن بروید.

پایان خبر تیتروز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه ریه های سالم تری داشته باشیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه ریه های سالم تری داشته باشیم؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه