دستاورد مهم محقق زن ایرانی در زمینه هسته ای

به گزارش خبرگزاری تیتروز، «مهناز میخ چیان»، محقق دانشگاه ساسکاچوان کانادا یک کامپوزیت از جنس شیشه و سرامیک طراحی کرده است که امکان ذخیره سازی بهتر و ایمن تر زباله های هسته ای را فراهم می کند. کامپوزیت جدید در برابر خوردگی مقاوم است و می تواند مخازن ذخیره سازی بزرگ تری نسبت به مخازن فعلی با آن ساخت. این دستاورد می تواند برای صنعت انرژی هسته ای بسیار سودمند باشد.

دستاورد مهم محقق زن ایرانی در زمینه هسته‌ای

براساس گزارش مجله تیتروز، براساس مقاله منتشرشده در Corrosion Science، مهرناز میخچیان، دانشجوی دکترای دانشگاه ساسکاچوان می گوید این دستاورد می تواند بهترین گزینه برای مهار زباله های هسته ای باشد. انرژی هسته ای این پتانسیل را دارد که جایگزین پاک تری برای سوخت های فسیلی باشد. بااین حال، دفع ایمن حجم زیادی از زباله های هسته ای یکی از مسایلی است که همواره مانعی برای توسعه این انرژی بوده است.

دستاورد مهم محقق زن ایرانی در زمینه هسته ای

ذخیره سازی ایمن زباله های هسته ای

ذخیره سازی زباله های هسته ای تابع مقررات سختگیرانه و استانداردهای ایمنی برای تضمین حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست است. انتخاب مخزن ذخیره نیز به عوامل مختلفی مانند نوع و سطح رادیواکتیویته بستگی دارد. برای مثال، زباله های هسته ای سطح بالا (HLW)، بسیار پرتوزا و خطرناک ترین شکل زباله های هسته ای هستند. این نوع زباله معمولاً در ظروف مخصوص فلزی، شیشه ای یا بتنی نگهداری می شود.

چندین کشور درحال حاضر قصد دارند مخازن عمیقی در زمین برای دفع دایمی زباله های هسته ای سطح بالا بسازند. در این تکنیک این زباله ها در اعماق زمین در سازه های پایدار دفن می شوند. اما یافته های جدید ممکن است راه دیگری برای دفع این زباله ها فراهم کند.

در پژوهش جدید، پیشرفت چشمگیری در زمینه مقاومت در برابر خوردگی و ظرفیت مخازن حاصل شده است. میخ چیان و پروفسور «اندرو گروسونور» با مطالعه ای روی یک ماده کامپوزیت از جنس شیشه و سرامیک به نتایج امیدوارکننده ای دست یافتند. این دستاورد می تواند از خوردگی منابع ذخیره زباله ها در بلندمدت جلوگیری کند.

دو موضوع اصلی مربوط به دفع زباله های هسته ای وجود دارد؛ یکی نشت این مواد به محیط زیست و دیگری حجم زیاد زباله های تولیدشده است. درحال حاضر در سراسر جهان از شیشه برای ذخیره سازی زباله های هسته ای استفاده می شود، اما ظرفیت آن محدود است، به این معنی که هر ظرف تنها می تواند درصد کمی از زباله را در خود جای دهد. حالا این ماده جدید ظرفیت بیشتری برای نگهداری زباله ها دارد و در طولانی مدت نیز مانع نشت این زباله ها به محیط زیست می شود.

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دستاورد مهم محقق زن ایرانی در زمینه هسته ای" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دستاورد مهم محقق زن ایرانی در زمینه هسته ای"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه