تلفیق علم و عقیده سپاه پاسداران برای تحقق تمدن نوین اسلامی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با بیش از 40 سال خدمت به ملت شریف ایران با همان ارزش های انقلابی به همراه توسعه علمی، نقش تمدنی جدید جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و جهان را تقویت کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(تیتروز)، پس از انقلاب سال 57 که ملت شریف کشورمان بیشتر از هر زمان دیگری به امنیت و آزادی در مقابل جریانات منحرف فکری نیاز داشت، کمیته انقلاب اسلامی در 23 بهمن 1357 با دستور امام خمینی(ره) تشکیل شد و مرحوم آیت الله مهدوی کنی به عنوان سرپرست کمیته موقت انقلاب اسلامی انتخاب شد.
کمیته انقلاب اسلامی در واقع تمام هواداران انقلاب را که در مساجد اقداماتی در راستای مبارزه با رژیم پهلوی انجام می دادند، در قالب کمیته انقلاب اسلامی به محوریت خود جمع کرد تا بستر قانون گذاری و تشکیل نهادهای انتظامی و نظامی مهیا شود. در همین راستا 2 اردیبهشت سال 58 امام خمینی(ره) فرمان تشکیل «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» را صادر کرد، همچنین کمیته های انقلاب اسلامی، شهربانی و ژاندارمری در 1370 با اصلاحات قانونی جای خود را به نیروی انتظامی دادند.
بر این اساس، اولین شورای فرماندهی سپاه پاسداران متشکل از “جواد منصوری” با سمت فرمانده و عضو شورای فرماندهی، “عباس آقازمانی” (ابوشریف) با سمت مسیول واحد عملیات و عضو شورای فرماندهی، “علی محمد بشارتی” و بعدها “محسن رضایی” با سمت مسیول اطلاعات و تحقیقات و عضو شورای فرماندهی، “سید اسماعیل داودی” با سمت مسیول اداری و مالی، “محسن رفیق دوست” با سمت مسیول تدارکات و “مرتضی الویری” با سمت مسیول روابط عمومی، تشکیل شد.
اگر سپاه نبود، کشور هم نبود
اولین دستورالعمل سپاه پاسداران طی 8 ماده توسط جواد منصوری فرمانده وقت سپاه در 11 اردیبهشت ماه صادر شد تا امور اداری و ماموریتی این مجموعه سازماندهی شود، از جذب و آموزش نیروهای انقلاب تا انجام ماموریت های محوله برای حراست از انقلاب اسلامی، بر بدنه سپاه تکیه داشت.
علی رغم این که سپاه سازمان نوپایی بود اما از همان ابتدا اقدامات قابل توجهی را در راستای مقابله با تجزیه طلبان در خوزستان، کردستان و عوامل نفوذی در دستگاه های انقلابی انجام داد، تا جایی که حضرت امام در 29 مرداد سال 58 پس از استماع گزارش سپاه، در تجلیل از این اقدامات فرمودند: «من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما برنمی گردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می دارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقه ای جز سابقه اسلامی ندارید. سلام مرا به همه برسانید. من از همه شما متشکرم. من به همه دعا می کنم.» (صحیفه امام، ج 9 ص 314)
سپاه پاسداران در انقلاب اسلامی نیز نقش موثری در حفظ تمامیت ارضی کشور داشت، از همان ابتدا شهید “محمد جهان آراء”، فرمانده سپاه خرمشهر در آن روزها با بسیج نیروهای مردمی، 34 روز نیروهای بعثی عراق را در پشت دروازهای خرمشهر زمین گیر کرد.
سپاه قوی ترین نیروی زمینی خاورمیانه در دفاع مقدس
به دنبال ادامه جنگ تحمیلی و همچنین لزوم بازپس گیری مناطق اشغالی کشورمان از دست رژیم بعثی صدام، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ساماندهی، آموزش و اعزام نیروهای مردمی و به ویژه بسیجیان به جبهه ها، روحیه و جان تازه ای به میدان نبرد بخشید. حضور پررنگ در شکست حصر آبادان (عملیات ثامن الایمه)، عملیات «فتح المبین» و عملیات «بیت المقدس» (آزادسازی خرمشهر)، خود گویای نقش موثر سپاه در سال دوم جنگ تحمیلی است.
سپاه در زمان جنگ تحمیلی پابه پای ارتش از مرزهای کشور حفاظت کرد و اقدامات شایسته اش آن را به یکی از محورهای اصلی دفاع مقدس تبدیل کرد. اقدامات سپاه شگفتی سیاستمداران و نظامیان دنیا را برانگیخت. به عنوان مثال، در دوران دفاع مقدس، مسیولان شوروی سابق، سپاه را قوی ترین نیروی زمینی خاورمیانه برمی شمردند چون این نهاد توانسته بود با ابتکارات و خلاقیت های خود در ابعاد نظامی و غیرنظامی، شکست بزرگی را به استکبار جهانی وارد کند.
مهندسی سپاه در جنگ تحمیلی؛ طولانی ترین پل شناور نظامی جهان
توسعه علمی از ابتدای جنگ موجب آسیب پذیری حداکثری تجهیزات دشمن شده بود، به نحوی که یگان دریایی سپاه طی عملیات آبی – خاکی خیبر، بدر و والفجر 8 پیشرفت های موثری داشت، همچنین در آن زمان سپاه با دو پدیده «مین و قایق تندرو» محاسبات دشمن را به هم زد و در این فاصله نیروی دریایی سپاه بین 35 تا 50 سکوی پرتاب موشک «کرم ابریشم» در جزایر خلیج فارس و تنگه هرمز مستقر کرد.
از متخصص ترین گروه های مهندسی رزمی، یگان 42 قدر بود که سال 64 برای احداث پادگان و اردوگاه، آشیانه هواپیما و شناورهای دریایی، انواع کانال و خاکریز، انواع ماشین آلات امدادی و زاغه مهمات، پل سازی و غیره تشکیل شد؛ یکی از تخصصی ترین دستاوردهای مهندسی سپاه در دفاع مقدس، ساخت و نصب طولانی ترین پل شناور نظامی جهان معروف به پل خیبری به طول 14 کیلومتر بود، که به عنوان اولین پل لوله ای با روی هم قرار دادن 5000 لوله فولادی 12 متری به قطر حدود 2 متر در متلاطم ترین رودخانه کشور با عرض حدود 900 متر و عمق حدود 16 متر یعنی اروندرود انجام شد.
وقتی «طهرانی مقدم» فرمانده توپخانه سپاه شد
رژیم بعث عراق تنها 17 روز پس از آغاز جنگ با یک فروند موشک «فراگ 7» دزفول را هدف قرار داد و 70 نفر از مردم بیگناه این شهر به شهادت رسیدند، در ادامه این حملات موشکی به شهرها و مراکز حساس ایران که با قدرت از سوی رژیم بعث عراق دنبال شد، به گونه ای که تا یکم فروردین 1363، یک هزار و 706 مرتبه این اقدام را تکرار کرد، در همین راستا سپاه پاسداران به تقویت آتش پشتیبانی خود روی آورد.
اولین بار در عملیات طریق القدس (آزادسازی بستان) که روز هشتم آذر 1360 انجام شد، تطابق آتش های خمپاره روی پل «سابله» متمرکز و باعث شکست و عقب نشینی نیروهای دشمن شد و سپاه برای نخستین بار شیرینی موفقیت فرماندهی آتش های پشتیبانی خود را حس کرد.
سی ام فروردین 1361 که رحیم صفوی(سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی)، در پایگاه گلف اهواز (محل قرارگاه مرکزی کربلا) طی حکمی حسن طهرانی مقدم را به عنوان مسیول تطبیق آتش های توپخانه و خمپاره های سپاه به فرماندهان قرارگاه های قدس، نصر، فجر و منطقه 8 معرفی کرد، طهرانی مقدم در مدت کوتاه توانسته بود با تعداد محدودی از نیروهای سپاه، آتش های پشتیبانی را سر و سامان بدهد که فصل جدیدی برایش گشوده شد.
مهندسی معکوس مقدمه تولید موشک های دقیق و رادارگریز
حسن طهرانی مقدم به همراه 13 نفر در سوم آبان 1363 برای آموزش به تیپ 155 موشکی سوریه رفتند و طی دو ماه این دوره را با موفقیت پشت سر گذاشتند. از طرفی وزارت دفاع ایران نیز موفق به خرید 8 موشک اسکاد B و دو سکوی پرتاب از کشور لیبی شد، که این اقدامات مقدمه تشکیل تیپ موشکی ایران را فراهم کرد.
تیم موشکی ایران 15 فروردین 1364 دو موشک اسکاد را شروع به مهندسی معکوس کردند و تنها 17 روز بعد اولین موشک اسکاد با هدایت سپاه به مقر نیروی هوایی عراق شلیک شد و به اهداف مدنظر اصابت کرد که حیرت رژیم بعثی صدام را به همراه داشت؛ در ادامه این تلاش ها متخصصان کشورمان در دهه 70 برای اولین بار موفق به تولید موشک (شهاب 1) شدند.
فضایی شدن سپاه پاسداران مکمل قدرت موشکی
متخصصان سپاه که به دنبال دقت در هدف گیری بودند، پس از تلاش فراوان در سال 1381 توانستند موشک فاتح 110 را با دقت 10 متر تولید کنند. عبور از سیستم پدافندی نیز از دیگر اهداف یگان موشکی کشورمان بود که در نیمه دوم سال 88 با ساخت موشک سجیل 22 تنی که با سرعت 4 کیلومتر بر ثانیه روی اهداف اصابت می کند، به طور موفقیت آمیز محقق شد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اکنون نه تنها روی قله های علمی تولید موشک مانند «بدنه کامپوزیت» و «نازل متحرک» رسیده است، بلکه با پرتاب ماهواره (نور 1) در 3 اردیبهشت سال 99 نیروی هوافضای خود را با اقتدار تقویت کرد.
ماهواره (نور 3) آخرین پرتابه فضایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ماهواره ای سنجشی و شناسایی است، 5 تیتروز سال گذشته(1402) با سرعت 7/6 کیلومتر بر ثانیه و 500 ثانیه در مدار 450 کیلومتری قرار گرفت، تا با دقت تصویربرداری بیشتر نسبت به ماهواره های قبلی نیازهای اطلاعاتی نیروهای مسلح را برآورده کند.
ایران جزو 10 قدرت موشکی و 5 قدرت پهپادی جهان
نشریه آمریکایی نیویورکر اذعان دارد که ایران در حال حاضر، یکی از برترین تولیدکنندگان موشک جهان و زرادخانه آن بزرگ ترین و متنوع ترین زرادخانه در خاورمیانه است، همچنین نام کشورمان در فهرست 10 قدرت برتر موشکی جهان در کنار روسیه، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، چین و فرانسه قرار گرفته است.
در کنار قدرت موشکی کشورمان، می توان از توانمندی پهپادی سپاه پاسداران هم به دستاوردهای مهمی اشاره کرد، از جمله این که گردان رعد سپاه پاسداران در جنگ تحمیلی اقدام به ساخت پهپادهای ساده برای رصد جبهه رژیم بعث کرد که تصاویر آن بر عکس های هوایی RF4 مزیت داشت.
در ادامه گردان رعد با ارتقاء سطح دانش پروازی و با موفقیت در ساخت انواع هواپیماهای بدون سرنشین تحت عناوین تلاش 1، 2 و 3 هواپیماهای مهاجر و … خیلی سریع به یگان پهپاد، ارتقاء سازمان یافت و توانست با تصویربرداری از مناطق تحت اشغال دشمن، نقش بی بدیل خود را در عرصه اطلاعات ثبت کند.
اما اکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با جهش در طراحی و ساخت پهپادهای پیشرفته مانند نسل های جدید شاهد، موازنه قوای نظامی در جهان را تغییر داده است، به نحوی که سردار “امیرعلی حاجی زاده” فرمانده نیروی هوافضای سپاه در آبان 1397 در برنامه «ثریا»ی شبکه اول سیما، درباره جایگاه پهپادی ایران در جهان، گفت: «امروز ما در سطح منطقه قدرت اول و در سطح جهان جزو 4 تا 5 کشور اول جهان در حوزه پهپادی هستیم.»
اخیرا در حمله مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع رژیم اشغالگر قدس که به صورت پهپادی و موشکی انجام شد، شاهد بخش کوچکی از توانمندی های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوزه هوافضا بودیم که عزت و اقتدار ملی را برای ایران دوستان در سراسر جهان موجب شد، این وعده ی صادق که در پاسخ محکم به خباثت رژیم صهیونیستی صورت گرفت، مجموعه ای از توانمندی های علمی و نظامی سپاه پاسداران را به رخ جهانیان کشید.
نیروی قدس سپاه در جایگاه تمدن سازی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که برای حفظ استقلال و آزادی ملت شریف ایران تشکیل شد، در دفاع از مسلمانان مظلوم جهان نیز از هیچ تلاشی دریغ نمی کند، در همین راستا نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 1369 به فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شد؛ پیشینه فعالیت نیروی قدس، قرارگاه رمضان و تیپ بدر بود که در دفاع مقدس وظیفه انجام ماموریت در بیرون از مرزها را بر عهده داشت.
نیروی قدس سپاه که امنیت مسلمانان مظلوم جهان را در اولویت خود داشته است، برای نخستین بار در کنار قتل عام مسلمانان بوسنی و هرزه گوین در مقابل نظامیان و شبه نظامیان صرب ایستاد، همچنین حضور پاسداران نیروی قدس در افغانستان در برابر حمله شوروی سابق در اوایل دهه 1980 و کمک مستشاری به حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه 2006، همچنین ریشه کن کردن داعش در عراق و شام و کمک مستشاری به انصارالله یمن از جمله اقدامات موثر نیروی قدس سپاه پاسداران بوده است، تا برابر نسل کشی مسلمانان توسط استکبار جهانی موجب وحدت مقتدرانه ای میان انسان های باوجدان شود.
سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» که حدود 22 سال فرماندهی این نیرو را بر عهده داشت، توانست گروه های مقاومت شیعی را در غرب آسیا تحت عنوان جبهه مقاومت تشکیل دهد تا برنامه های شوم ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در نابودی جمهوری اسلامی و متحدانش نقشه برآب شود، به نحوی که پر کردن دست گروه های مقاومت عراقی مانند نجبا موجب خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از این کشور شد، همچنین ایالات متحده آمریکا نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد.
علاوه بر موارد فوق، قدرت نمایی انصارالله یمن در دریای سرخ و تنگه باب المندب و مقاومت گردان های القسام در برابر رژیم کودک کش، مرهون پر شدن دستان رهبران مسلمان مبارز در مقابل استکبار، توسط نیروی قدس سپاه پاسداران است، به نحوی که عملیات اخیر گروه های مقاومت علیه پایگاه های رژیم صهیونیستی با مستشاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نشان دهنده هژمونی جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیاست که ما را به تحلیل مقام معظم رهبری مبنی بر “تحقق تمدن نوین اسلامی” نزدیک تر می کند.
پایان خبر تیتروز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تلفیق علم و عقیده سپاه پاسداران برای تحقق تمدن نوین اسلامی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تلفیق علم و عقیده سپاه پاسداران برای تحقق تمدن نوین اسلامی"، کلیک کنید.