ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع های بین راهی

تیتروز/خراسان رضوی رییس اداره حفاظت محیط زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع های بین راهی تاکید کرد.

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

مجتبی رضانژاد در گفت وگو با تیتروز پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه ها، حاشیه جاده ها و تمامی اطراف زباله گاه ها و اطراف مجتمع های بین راهی با انبوهی از زباله های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان ها تولید می شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله های شهری و روستایی، زباله ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و … تقسیم می شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می آید پسماندهای عمومی و کیسه های پلاستیکی هستند که توسط انسان ها در طبیعت رهاسازی می شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله های پلاستیکی است اشاره می کند.

رضانژاد افزود: متاسفانه پلاستیک ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان ها رها شده اند.

وی ادامه داد: مسیر راه ها، حاشیه جاده ها و اطراف زباله گاه ها و مجتمع های بین راهی ازجمله مکان هایی هستند که با انبوهی از زباله های پلاستیکی احاطه شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع های بین راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع های بین راهی توقف می کنند زباله هایی را در طبیعت رهاسازی می کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع ها نیز ممکن است خیلی به پاک سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع های بین راهی و کنار جاده ها مملو از زباله های پلاستیکی باشد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بجستان تاکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسیولان این مجتمع های بین راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع ها سود می برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک سازی کرده و برای این پاک سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارایه آموزش های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله ها و کاهش مصرف زباله های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله های پلاستیکی اطراف زباله گاه های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی شود، از سویی چون زباله ها به صورت سنتی دفع می شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی رغم پاک سازی توسط شهرداری و دهیاری ها، شاهد حجم زیادی از زباله ها در اطراف زباله گاه ها هستیم.

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع های بین راهی

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله ها از مبدا گرفته شود، اما متاسفانه بازیافت و تفکیک در مبدا در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله ها، به خصوص زباله های پلاستیکی توسط ماشین های مخصوص به زباله گاه حمل می شوند چون در آنجا پوشش دهی لازم انجام نمی شود با باد به اطراف پراکنده می شوند، می طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدا اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک سازی محیط زیست این تفکیک زباله می تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تاکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدا، مدیریت این پسماندها و پوشش دهی مناسب در زباله گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران در شهرهای کوچک به پوشش دهی مناسب و سریع تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله گاه کمتر شده همچنین فنس کشی اطراف زباله گاه و محصور کردن آن هم می تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله ها در اطراف زباله گاه موثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی الامکان کیسه های پارچه ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط زیست داریم سعی کنیم خوراکی ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه های پارچه ای قرار دهیم تا هم به محیط زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدا بوده و به همین منظور کلاس های متعددی برای نیمی از دانش آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می دهند و از محل فروش این زباله ها در راستای کمک به آموزش دانش آموزان هزینه می کنند، همچنین با پایش های مکرری که از زباله گاه های شهری و روستایی و مجتمع های بین راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری ها، نظارت و پیگیری های بیشتر محیط زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسیولیت دارند را می طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع آوری به موقع زباله ها و کاهش تولید زباله احساس مسیولیت بیشتری داشته باشند.

پایان خبر تیتروز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع های بین راهی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع های بین راهی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه