با همین فرمان، روزی شاهد خاموشی سراسری کوبایی و ایستادن در صف نفت خواهیم بود!

با همین فرمان، روزی شاهد خاموشی سراسری کوبایی و ایستادن در صف نفت خواهیم بود!

استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت وگو با تیتروز مطرح کرئ؛

آفتاب نیوز :

هاشم اورعی تحلیلگر حوزه انرژی در خصوص وضعیت بغرنج ناترازی انرژی در کشور به آفتاب نیوز گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم آقای دکتر غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی اعلام کرده اند که ما دیگر به نیروگاه ها پول نمی دهیم دلیلش هم این است که این نیروگاه ها خیلی مشتریان بدحسابی از کار درآمده اند چون اغلب آن ها برق را به وزارت نیرو فروخته و این وزارت نیرو پول آن ها را پرداخت نمی کند. وزارت نیرو ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی بالا آورده و دلیل همه این ها ارزانی برق است و از دیگر سو صندوق توسعه ملی هم از منابع خالی شده و همه چیز به نوعی قفل شده است.

خنده دار است که ۱۰ مسئول ۱۰  حرف مختلف در مورد بنزین مطرح کرده اند

این استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه مشکل اساسی البته قیمت برق نیست و معلول بحث ضعف مدیریت است ادامه داد: متاسفانه ساختار مدیریتی شجاعت لازم برای مطرح کردن مشکلات را ندارد. مضحک و خنده دار است که ۱۰ مسئول مختلف در مورد بنزین ۱۰ حرف مختلف زده اند همه پشت سر همدیگر قائم می شوند یکی می گوید باید ۴۰ درصد گران شود آن یکی می گوید چرا به مردم دروغ می گوید هیچکس نمی داند اصلاً برنامه چیست پیش شرط مدیریت صحیح ۴ شرط؛ صداقت صراحت درایت و شجاعت است که من این خصوصیات را در مسئولین امر ندیده و نمی بینم.

۸۰ درصد مخازن ما در پارس جنوبی در نیمه دوم عمرشان به سر می برند

وی ضمن تشریح شرایط بغرنج میدان پارس جنوبی اظهار کرد: ۸۰ درصد مخازن ما در پارس جنوبی در نیمه دوم عمرشان به سر می برند به همین دلیل شروع کرده اند به افت فشار؛ برای حفظ تولید و نه ازدیاد آن ما باید دائم سرمایه تزریق کنیم تا فشارافزایی شود و تولید حفظ شود همچنین ما نباید به این بسنده کنیم باید با اکتشاف میزان تولید را افزایش داد چون مصرف ما بی محابا در حال رشد است. چه در برق چه گاز و چه در نفت سرمایه گذاری لازم صورت نگرفته است و اکنون صحبت از ۳۰۰_۴۰۰ میلیون متر مکعب کسری گاز در روز می شود. طبق آمار مرکز پژوهش های مجلس نیز ۳ درصد نیروگاه های کشور بالای ۴۰ سال دارند و ۱۵ درصد  بالای ۳۰ سال این یعنی ۱۸ درصد و نزدیک یک پنجم کل ظرفیت نیروگاهی کشور بالای ۳۰ سال عمر دارد و این باید جایگزین شوند. خطوط انتقال و تولید ما نیز فرسوده است. در واقع بخش انرژی هم مانند استادیوم آزادی که ۵۰ سال از عمر آن می گذرد و بازی ها را در قلعه حسن خان برگزار می کنند فقط دوشیده شده و سرمایه گذاری جدیدی روی آن صورت نگرفته است. از این گاو شیرده فقط شیر گرفتیم و به اندازه کافی علف ندادیم.

۷۰۰ همت انتشار اوراق یعنی چه

سید هاشم اورعی در پاسخ به پرسشی در خصوص توان اقتصاد داخلی برای تامین سرمایه گذاری بخش انرژی بیان کرد: خاموشی سراسری مانند کوبا و بازگشت به عصر صف نفت و سوزاندن چوب پیش بینی نیست بلکه یک حساب  دو دو تا چهار تا است. رقم مورد نیاز سرمایه گذاری بسیار سنگین است و در توان کشور نیست. ۳ راه برای تامین آن وجود دارد؛ اول سرمایه گذاری خارجی در شرایط فعلی تحریمی کشور صحبت از سرمایه گذاری خارجی آدرس غلط است هر کس روی این مسئله حسابی باز کرده یا نمی داند چه می گوید یا دروغ می گوید. راه دوم تامین سرمایه؛ بودجه دولت است این در حالی است که اگر به بودجه ۱۴۰۴ دولت نگاه کنیم این بودجه سراسر استقراض است ۷۰۰ همت انتشار اوراق یعنی سراشیبی سقوط الان هم صحبت از سود بیش از ۳۵ درصد برای اوراق است گفته می شود روی ۴۰۰ همت استقراض از صندوق هم حساب شده و پر واضع است که دخل دولت از خرجش کمتر است و دولت در به در دنبال قرض و قوله  برای پر کردن چاله ها است. پرسش کلیدی این است که دولت با کدام درآمد می خواهد پول اوراق را در آتیه پس بدهد؟! راه دیگر تامین سرمایه منابع بخش خصوصی و منابع داخلی است وقتی یک دفعه مردم ۱۵۰ هزار میلیارد برای ثبت نام خودرو پرداخت می کنند این یعنی پول وجود دارد اما سرمایه گذاری در بخش انرژی یک سرمایه گذاری زیربنایی دیر بازده و دراز مدت است. وقتی ثبات کافی در مسائل اجتماعی اقتصادی و سیاسی نداریم سرمایه بخش خصوصی جرات ورود به این حوزه ها را ندارد و از نظر بخش خصوصی سرمایه گذاری روی بخش انرژی مثل نشستن روی میز قمار است.

وی افزود: اگر همان مسیر ۳ دهه اخیر را ادامه دهیم نمی توان نتیجه ای جز خاموشی سراسری برق به سبک کوبا متصور بود. دیر یا زود به این خاموشی ها هم می رسیم و ممکن است مردم ناچار به ایستادن در صف نفت و سوزاندن چوب شوند. تنها چیزی که نامعلوم است این است که کی به آنجا می رسیم. البته تاکید می کنم اگر به همین روش و فرمان فعلی ادامه دهیم چنین خواهد شد. مسئله ناترازی انرژی یک بحث بسیار جدی است و شوخی ندارد و بحث آینده و کیان کشور مطرح است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با همین فرمان، روزی شاهد خاموشی سراسری کوبایی و ایستادن در صف نفت خواهیم بود!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با همین فرمان، روزی شاهد خاموشی سراسری کوبایی و ایستادن در صف نفت خواهیم بود!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه